Der er gang i farverne på Louises syrlige cupcakes, der får tænderne til at løbe i vand, mens de pynter på kagebordet. (©DR)

Louises blomstercupcakes

Louises citrussyrlige cupcakes, pyntet med aromatisk og frisk yuzu smørcreme.

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Citruscupcakes

  • 200 g mel
  • ½ spsk. bagepulver
  • ¼ tsk. natron
  • ¼ tsk. salt
  • ½ citron
    (saft og skal herfra)
  • ½ lime
    (saft og skal herfra)
  • 144 g mælk
  • 200 g sukker
  • 112 g smør
  • 1 æggehvide
  • 1 æg

Smørcreme

  • 450 g smør
  • 920 g flormelis
  • 1 dl yuzusaft
  • et par dråber rosenvand

Fremgangsmåde

Cupcakes:

  1. Bland blødt smør med sukker og citrusskal, rør længe på maskine.  
  2. Tilsæt æg lidt ad gangen til dejen er homogen.
  3. Sigt skiftevis de tørre ingredienser sigtes i med de våde - bland kun til massen er homogen.  
  4. Bag i muffinsforme i 15 min ved 200 grader.     

Smørcreme:  

  1. Rør smør til det er blødgjort.  
  2. Tilsæt derefter flormelis, og rør til massen er luftig.  
  3. Tilsæt yuzujuice og rosenvand.  
  4. Farv smørcremen efter ønske, og dekorer de helt afkølede kager.