Louises Rosenkage toppede med friske, smagfulde skovbær. (©DR)

Louises Rosenkage

Afprøv kræfter med Louises smukke, lyserøde rosenkage, som har en dejlig smag af friske bær og en smagfuld chokoladebund.

Tilberedningstid: 5 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Lyse bunde

  • 5 stk. æg
  • 130 g sukker
  • 2 spsk. smør
  • 100 g mel
  • 75 g mandelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 stang vanilje

Browniebund

  • 50 g valnødder
  • 50 g hasselnødder
  • 100 g chokolade
  • 100 g smør
  • 2 stk. æg
  • 100 g sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 50 g mel

Limemousse

  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1,5 dl sukker
  • 1 tsk. revet limeskal
  • 1 dl limesaft
    (ca. 6 lime)
  • 6-8 blade husblas

Skovbærmousse

  • 5 dl piskefløde
  • 300 g blandede bær
  • 1 stk. citron
  • 100 g flormelis
  • 6-8 blade husblas

Smørcreme

  • 400 g flormelis
  • 250 g smør
  • 3 spsk. lun mælk
  • 1 smule limesaft

Frugtgele

  • 3 dl frugtsaft
  • 3 blade husblas

Fremgangsmåde

Lav de lyse bunde: 

  1. Pisk æg og sukker luftigt og tilsæt smør. 
  2. Kom mel, mandelmel og bagepulver i og vend det forsigtigt. 
  3. Kom dejen i en 22 cm springform og bag kagen ved 200 grader i ca. 30 min.

Lad browniebund: 

  1. Hak nødderne og smelt chokoladen og smør i en gryde. 
  2. Tilsæt nødderne, når det er smeltet. 
  3. Pisk æg og sukker luftigt bland vanilje, mel og bagepulver i æggemassen. 
  4. Og vend til sidst chokoladen i. 
  5. Bages ved 200 grader i ca. 15 min.

Lav limemousse: 

  1. Start med at pisk fløden stiv. Pisk derefter creme fraiche og yoghurt sammen med sukker. 
  2. Læg husblas i blød i koldt vand, kram vandet fra og smelt det i en gryde med limesaft og skal, og afkøl det. Rør limesaften i yoghurtblandingen og vend det hele i fløden til sidst, derefter skal den på køl i et par timer.

Lav skovbærmousse: 

  1. Sæt bærerne over i en gryde og kog dem op i ca. 5 min. Læg husblassen i blød i ca. 5 min i koldt vand. Smag til med sukker og citronsaft. Blend det derefter med en stavblender, og så krammer du vandet fra husblassen og smelter den i bærblandingen. Når det er gjort skal det køle af. 
  2. Pisk fløden stiv og vend det forsigtigt. Put de afkølede bær deri, og så skal det på køl, indtil det har sat sig

Lav smørcreme: 

  1. Pisk det stuetempererede smør og flormelis sammen, og tilsæt derefter mælk. Pisk indtil du har en let og luftig masse. Smag til med limesaft.

Lav frugtgele:

  1. Saften koges op, og smages til med sukker og citron. Så smeltes husblassen deri. Nu skal det blive stuetemperatur, inden det skal hældes ud over kagen.