Louises romfyldte Rubinsteinkage er lavet med hendes egen hjemmelavede romtopf, og er fyldt med lækker sveskekompot. (©DR)

Louises Rubinsteinkage med svesker og romtopf

Hvis du også er vild med smagen af rom, så prøv Louises romfyldte Rubinsteinkage lavet med romtopf fyldt med lækker sveskekompot.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mandelbunde

  • 170 g marcipan
  • 85 g sukker
  • 2 æg
  • 60 g mel
  • 15 g mandelmel
  • en smule hjortetaksalt
  • 85 g æggehvider
  • 45 g sukker

Vandbakkelser

  • 60 g smør
  • 60 g mel
  • 75 g vand
  • 2 æg
  • 200 g sukker
    (til karamel)

Romtopfmousse

  • 60 g æggeblommer
  • 85 g sukker
  • 2 dl romtopf
  • 5 blade husblas
  • 500 g fløde

Sveskekompot

  • 200 g svesker
  • 100 g sukker
  • 100 g vand

Pynt

  • 500 ml flødeskum

Fremgangsmåde

Mandelbunde

  1. Bland marcipan og sukker grundigt.
  2. Tilsæt æg. Sigt mel, hjortetaksalt og mandelmel i, og vend rundt.
  3. Pisk hviderne, og tilsæt de 85 gram sukker gradvist. Pisk til sej marengs. Vend marengsmassen i    dejen. 
  4. Bag som to bunde på ca. 180 mm i diameter. Bag bundene ved 180 grader i 10-12 min.

Sveskekompot

  1. Kog svesker, sukker og vand i 10 min. Blend det sammen, og lad det køle af.

Vandbakkelser

  1. Smelt smør, og rist melet let heri.
  2. Tilsæt vand, og bag af.
  3. Tag af varmen, og vent et øjeblik. Pisk æg i til passende konsistens.
  4. Kom i sprøjtepose med rund tyl, sprøjt små toppe på plade med bagepapir.    Bag ved 210 grader i ca. 25 min.
  5. Dyp derefter i flydende karamel lavet på 200 gram sukker.

Samling

  1. Smør et godt lag sveskekompot på bundende.
  2. Læg først en bund i en kagering, derefter mousse, bund og mousse. 
  3. Lad sætte sig på køl. Pynt med masser af flødeskum og vandbakkelser.