Prøv opskriften på Louises friske fersken strudel. (©DR)

Louises Strudel

Louise har bagt en strudel med ferskner og rosmarin. Til sin strudel serverer hun creme anglaise.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 385 g mel
  • ½ tsk. salt
  • 2 stk. æg
  • 1 spsk. olie
  • En smule lunt vand
    (Nok til at have 3 dl i væske)

Fyld

  • 160 g smør
  • 8 ferskner
  • 2 kviste rosmarin
  • 1½ dl Lys muscovadosukker
  • 1½ dl rasp

Creme anglaise

  • 150 g piskefløde
  • 200 g sødmælk
  • 80 g sukker
  • 80 g æggeblommer
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

Dej:

  1. Bland mel og salt.
  2. Bland æg, olie og vand, og mål, så du ender med 3 dl væske i alt.
  3. Bland det hele sammen, og ælt meget grundigt, til du har en super elastisk dej. 
  4. Lad hvile i ½ time

Fyld:

  1. Blancher ferskener, fjern skindet og skær i tern.
  2. Tilsæt sukker og rosmarin og varm godt igennem. Rist raspen i halvdelen af smørret.

Udrulning:

  1. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset klæde. 
  2. Pensl dejen med olie.
  3. Stræk dejen ekstremt tyndt ud på et klæde, til den bliver gennemsigtig.
  4. Skær kanterne af.
  5. Læg fyldet på den ene ende, og spred det lidt ud.
  6. Dryp resten af smørret ud over dejen.
  7. Rul ved hjælp af klædet, så du får en strudel. Fold enderne ind undervejs.
  8. Læg strudelen på en bageplade med bagepapir, og bag den i 45 min ved 180 grader.

Creme anglaise:

  1. Varm mælk og fløde op vanilljekorn og -stang. 
  2. Hæld over sammenpisket sukker og blommer.
  3. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader.
  4. Lad cremen køle ned med film over – filmen skal lægge helt nede på cremen.