Louises Strudel
Louise har bagt en strudel med ferskner og rosmarin. Til sin strudel serverer hun creme anglaise.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Dej
- 385 g mel
- ½ tsk. salt
- 2 stk. æg
- 1 spsk. olie
-
En smule
lunt vand
(Nok til at have 3 dl i væske)
Fyld
- 160 g smør
- 8 ferskner
- 2 kviste rosmarin
- 1½ dl Lys muscovadosukker
- 1½ dl rasp
Creme anglaise
- 150 g piskefløde
- 200 g sødmælk
- 80 g sukker
- 80 g æggeblommer
- 1 vaniljestang
Fremgangsmåde
Dej:
- Bland mel og salt.
- Bland æg, olie og vand, og mål, så du ender med 3 dl væske i alt.
- Bland det hele sammen, og ælt meget grundigt, til du har en super elastisk dej.
- Lad hvile i ½ time
Fyld:
- Blancher ferskener, fjern skindet og skær i tern.
- Tilsæt sukker og rosmarin og varm godt igennem. Rist raspen i halvdelen af smørret.
Udrulning:
- Rul dejen tyndt ud på et meldrysset klæde.
- Pensl dejen med olie.
- Stræk dejen ekstremt tyndt ud på et klæde, til den bliver gennemsigtig.
- Skær kanterne af.
- Læg fyldet på den ene ende, og spred det lidt ud.
- Dryp resten af smørret ud over dejen.
- Rul ved hjælp af klædet, så du får en strudel. Fold enderne ind undervejs.
- Læg strudelen på en bageplade med bagepapir, og bag den i 45 min ved 180 grader.
Creme anglaise:
- Varm mælk og fløde op vanilljekorn og -stang.
- Hæld over sammenpisket sukker og blommer.
- Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader.
- Lad cremen køle ned med film over – filmen skal lægge helt nede på cremen.