Skøn ser den amerikanske pølseret ud. Servér den til et godt glas rødvin. (©DR)

Louisiana - pølsegryde fra Sydstaten

Labre pølser i dejlig sauce er simpelthen en vinder i ethvert land. I bedste cajun-stil tilberedes retten i én gryde, så den er perfekt både derhjemme og på et udendørs blus. Retten er godt krydret og fuld af peberfrugter, der næsten leder tankerne hen på en italiensk peperonata. Prøv den - du vil ikke fortryde det.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Pølsegryde

  • 1 smule olivenolie
  • 8 stk. gode pølser
  • 3 stk. peberfrugt
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1-2 stk. røde chili
  • 10 blade frisk timian
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 2-3 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 7,5 dl fond
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 smule havsalt og peber
  • 3 håndfulde kogte ris
  • 1 bundt persille
  • 3 stk. snittede forårsløg

Fremgangsmåde

  1. Kom et skvæt olivenolie i en gryde. Når olien er hed, kommes pølserne i og brunes på alle sider. 
  2. Når pølserne er gyldenbrune, tages de op og lægges til side. Afhængig af pølserne er der en del afsmeltet fedt i gryden. 
  3. Der skal bruges ca. 4 spsk fedtstof, så hvis der er mere, hældes det forsigtigt fra. Er der for lidt, tilsættes mere olivenolie. 
  4. Svits løg, peberfrugter og bladselleri over middelvarme under jævnlig omrøring i 10-12 minutter, indtil de bliver bløde. 
  5. Rør hvidløg, chili, timian og krydderier i og svits det med et minut eller to. 
  6. Rør mel og eddike i og lad det koge med et minut eller to. 
  7. Tilsæt brunede pølser, hønsefond og dåsetomater, som moses let med grydeskeen. Smag til med salt og peber og lad pølsegryden snurre i et kvarters tid, til den er kogt lidt ind. 
  8. Drys retten med snittet forårsløg, hakket persille og hakkede bladselleriblade og server med en god slevfuld kogte ris. Det er noget, der smager! 
  9. PS. Jeg har også lavet retten med vagtler, bacon og hakkede kyllingerester i. Resultatet var meget lækkert. 
  10. Vinforslag: argentinsk rødvin, fx en Malbec fra Mendoza