Lun salat med andeconfit
Andeconfiten er her helt sprødstegt, og serveres ovenpå frisk sprødtknasende salat og med drys af granatæblekerner som bugner med antioxidanter
Tilberedningstid:
40 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 2 stk. confiterede andelår
- 1 stk. hoved friséesalat
- 1 stk. granatæble
-
1 smule
små plukkede salatskud
(mangold, rucola, feldsalat)
- 1 håndfuld valnøddekerner
- 1-2 stk. skalotteløg
-
1 smule
brødcroutoner
(kan udelades)
- 1 smule olivenolie
-
1 sjat
god eddike
(f.eks. balsamico eller sherryeddike)
- 1 smule salt
- 1 smule peber
Fremgangsmåde
- De confiterede andelår steges sprøde på panden over en svag til middel varme. Dette kan også gøres i ovn. Skindet skal være helt sprødt.
- Skær granatæblet over og pil kernerne ud med en gaffel. Stil dem til side i en lille skål - det er et pillearbejde. Der må ikke komme noget af det hvide med fra granatæblet – kun kernerne. Pluk friseesalaten i fine, små skud. Skyl dem og tør dem.
- Portionsanret salaten eller lav en stor familieskål til at sætte på bordet. Kom en passende mængde granatæblekerner på, ca. 1 spsk med top pr. næse. Valnødder og evt. de små, sprøde brødcroutoner kommes ved.
- Riv det lune andekød i mindre stykker, de må godt se lidt rustikke ud og ikke være alt for skårne. Godt med salt og peber. Vend ingredienserne godt rundt.
- Enten kan salaten krydres bare med olie og eddike, eller også kan man lave en vinaigrette: 1 tsk sennep a l’ancienne (grov, fransk sennep med små, hele sennepskorn i), salt, peber, evt en anelse sukker, 1 tsk. balsamico eller anden god eddike.
- Rør dette lidt sammen i en skål med en gaffel. Derefter kommes 3-5 spsk. vindruekerneolie i – ganske lidt ad gangen – rør med gaffel eller lille piskeris. Det skal tykne, og du kan derefter justere tykkelsen med olie og evt. slutte af med lidt vand, hvis den bliver for tyk. Nogen vil også have hvidløg i.