Den lidt bitre salat går dejligt sammen med den confitterede gås og bør nydes med en god rødvin. (©DR)

Lun salat med confiteret gåselår

Adam Price præsenterer confiteret gåselår anrettet på en skøn og let bitter salat af granatæble, valnød og frisésalat. Vær opmærksom på at gåselårene minimum skal køle af i 2 timer, og egentligt gerne natten over.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 4 stk. store gåselår
  • 1 l gåse- eller andefedt
    (alternativt kan 1 liter neutral olie også benyttes.)
  • 1-2 stk. granatæble
  • 1 stk. frisésalathoved
  • 150 g valnødder
  • 150 g bacon
  • 200-400 g hyben
  • 1 håndfuld sukker
  • 1 stk. citron
  • 1 bæger sherryeddike
  • 1-2 spsk. grov sennep
  • 1 smule vindruekerneolie
  • 1 bundt timian
  • 5-6 stk. laurbærblade
  • 0,5 stk. hvidløg
  • 1 dl æblemost

Fremgangsmåde

Start med gåselår: 

  1. Gåselårene saltes, og krydres med timian og knuste laurbærblade og sættes på køl i min. 2 timer (gerne natten over). Steg dem let gyldne i en passende gryde el. stegeso, og dæk dem med varm fedt eller neutralolie. 

  2. Læg et ½ hvidløg, lidt timian og et par laurbærblade med i gryden, og læg et låg over. Lad dem simre ved svag varme i ca. 2-2½ time, til kødet er så mørt, at det næsten falder fra benet. Inden servering, tager man lårene op af fedtet, og lægger dem i et passende ovnfast fad. Sprødsteg dem i en 220 grader varm ovn.

Lav den resterende salat:

  1. Kog hyben op i lidt æblemost, lad det simre i ca. 10 minutter. Hybene skal ikke blive for udkogt. Smag kompotten til med sukker og citronsaft.  

  2. Imens sprød steges bacon tern, valnødderne ristes med, og placeres på fedtsugende papir. Granatæbler deles i to, med en spiseske slår man kernerne ud af dem. 

  3. Pisk dressing sammen af 1 del sherryeddike til 3 dele vindruekerneolie, et par spsk. grov sennep. Smag den til med lidt sukker, salt og peber. Hvis dressingen bliver en anelse for tyk, kan man tilsætte lidt vand. 

  4. Lige inden servering marineres frisésalaten med dressingen. Herefter vendes det sammen med valnød, bacon og granatæblekernerne. Fordel salaten på tallerken, og anret med stykker af de sprødstegte, confiteret gåselår, og lidt hybenkompot.