Den sprøde salat med kål er både nem og hurtig af lave. (©DR)

Lynsalat med rosenkål

Nogle er skeptiske overfor rosenkål – og kender dem værst som overkogte med smag af jern. Men i denne nemme råkost kommer det bedste af kålens smag frem, og så er den hurtig og nem at lave.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 300 g renset rosenkål
  • 1 stor skrællet gulerod
  • 1 syrligt æble
  • 2-3 spsk. æbleeddike
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

1.Kom de rensede rosenkål i en foodprocessor (halvér dem hvis de er meget store). 

2. Skær den skrællede gulerod i grove stykker, fjern kernehuset fra æblet og kom det hele i foodprocessoren. 

3. Hæld eddike, olie, salt og peber i og ”puls” salaten kortvarigt, til alle ingredienser har nogenlunde samme størrelse (ca. som store riskorn: Det er vigtigt, at det ikke bliver hakket for meget, da konsistensen så bliver moset og uinteressant). 

4. Hæld salaten i en skål og smag til, evt. med mere salt, eddike og/eller olie. Lad den gerne trække 10-20 min. inden servering.