Macarons som julekage
Små, fine macarons med kirsebærsmag er perfekte som julebag. Følger du denne opskrift, får du nemlig 24 lyserøde macarons, der ligner julekugler.
Tilberedningstid:
1 time, 10 min.
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Macarons
- 5 stk. æggeblommer
- 500 g flormelis
- 200 g mandelmel
- 10 g kirsebærpulver
Mørk kirsebærganache
- 2 dl fløde
- 140 g mørk chokolade
- 80 g syltede kirsebær
Karamelpynt
- 100 g flormelis
- 10 g vand
Fremgangsmåde
Lav først macarons:
- Pisk æggehviderne stive.
- Tilsæt derefter flormelis lidt efter lidt.
- Pisk til du har en sej og tyk masse.
- Sigt mandelmel og kirsebærpulver i, og vend det hele sammen til du har en sej men let flydende masse.
- Kom massen i en sprøjtepose og afsæt 50 macarons på bagepapir, ca. 2½ cm store med 2 cm mellemrum.
- Lad den nu lufttørre i mindst en halv time.
- Bag ved 160 grader i 14 minutter.
Lav ganache:
- Hak chokolade fint og kom fløden i en kasserolle.
- Hak eller blend kirsebærrene. Kom dem i fløden og lun til lige under kogepunktet.
- Hæld det over chokoladen, og rør til en homogen masse.
- Kom den på en sprøjtepose og køl af ved stuetemperatur.
Lav karamelpynt:
- Kom det hele i en gryde og varm op til 170 grader.
- Da hældes det på en silikonemåtte for at køle af indtil det sætter sig, så man kan trække tråde. Vikl trådene om noget rundt hurtigt så det ikke størkner.
- Nu kan det trækkes af og klippes i passende størrelser
Saml til sidst dine jule-macarons:
- På halvdelen af skallerne afsætter man en klat ganache og lukker med de andre.
- Sæt dine macarons på højkant og sprøjt en lille rosette på toppen.
- Sæt en karamelhank på, og nu har du en lille julekugle.