De fine franske macarons kan sagtens gøres julet, hvis man ikke har lyst til det traditionelle julebag. Pynt dem med tallene 1-24 og tæl ned til jul! (©DR)

Macarons som julekage

Små, fine macarons med kirsebærsmag er perfekte som julebag. Følger du denne opskrift, får du nemlig 24 lyserøde macarons, der ligner julekugler.

Tilberedningstid: 1 time, 10 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Macarons

  • 5 stk. æggeblommer
  • 500 g flormelis
  • 200 g mandelmel
  • 10 g kirsebærpulver

Mørk kirsebærganache

  • 2 dl fløde
  • 140 g mørk chokolade
  • 80 g syltede kirsebær

Karamelpynt

  • 100 g flormelis
  • 10 g vand

Fremgangsmåde

Lav først macarons:

  1. Pisk æggehviderne stive.
  2. Tilsæt derefter flormelis lidt efter lidt.
  3. Pisk til du har en sej og tyk masse.
  4. Sigt mandelmel og kirsebærpulver i, og vend det hele sammen til du har en sej men let flydende masse.
  5. Kom massen i en sprøjtepose og afsæt 50 macarons på bagepapir, ca. 2½ cm store med 2 cm mellemrum.
  6. Lad den nu lufttørre i mindst en halv time.
  7. Bag ved 160 grader i 14 minutter.

  Lav ganache:

  1. Hak chokolade fint og kom fløden i en kasserolle.
  2. Hak eller blend kirsebærrene. Kom dem i fløden og lun til lige under kogepunktet.
  3. Hæld det over chokoladen, og rør til en homogen masse.
  4. Kom den på en sprøjtepose og køl af ved stuetemperatur.

Lav karamelpynt:

  1. Kom det hele i en gryde og varm op til 170 grader.
  2. Da hældes det på en silikonemåtte for at køle af indtil det sætter sig, så man kan trække tråde. Vikl trådene om noget rundt hurtigt så det ikke størkner.
  3. Nu kan det trækkes af og klippes i passende størrelser

Saml til sidst dine jule-macarons: 

  1. På halvdelen af skallerne afsætter man en klat ganache og lukker med de andre.
  2. Sæt dine macarons på højkant og sprøjt en lille rosette på toppen.
  3. Sæt en karamelhank på, og nu har du en lille julekugle.