Små macaroons med delikat chokoladeganache i midten. (©DR)

Macaroons med chokolade

Fine og sprøde macaroons med lækker chokoladeganache.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Makroner

  • 90 g mandelmel
  • 90 g flormelis
  • 80 g æggehvide
  • 5 dråber japansk pebermynteolie
  • 1 smule grøn frugtfarve
  • 100 g sukker
  • 40 g vand

Chokoladeganache

  • 200 g chokolade
  • 100 g fløde
  • 20 g smør

Fremgangsmåde

Lav macaroons

  1. Mandlerne skoldes og smuttes. Herefter ristes de ved 180 grader til de er let gyldne. 
  2. Blend mandlerne fint med florsukker og sigt dem for urenheder. 
  3. Herefter blandes mandelmelet med halvdelen af æggehviderne. Vent med at røre rundt. 
  4.  Pebermynteolien tilsættes dejen. 
  5. Vand og sukker varmes til 121 grader i en gryde. 
  6.  Den anden halvdel af æggehviderne piskes i ca. 3 minutter i en ny skål. Hæld den kogende sukkerblanding i æggehviderne og pisk til blandingen er stuetemperatur. 
  7.  Bland sukker-æggeblandingen med mandelmelblandingen og rør forsigtigt til dejen er blød. 
  8.  Dejen fyldes i sprøjteposer og sprøjtes ud i ca. 3 cm. diameter store macaroons. Lad dem hvile i ca. 45 minutter. 
  9.  Macaroonsne bages ved 140 grader i 12-14 minutter indtil "kraven" er ensartet i kanten.

Chokoladeganache

  1.  Varm fløden til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen. 
  2. Lad det stå 15 sekunder og rør dernæst rundt til en glat ganache. Tilsæt smørret og rør igen til en glat creme. 
  3. Sæt film over skålen og sæt til side indtil den skal bruges. 
  4. Sprøjt ganachen ud i en cirkel i den nederst