(©DR)

Madpandekager med kylling

I programmet Price Inviterer lavede Astrid Krag madpandekager med grønt og stegt kylling i karry. Med denne opskrift bager du selv dine egne madpandekager, og de bliver serveret med kylling, bønnemos og grøntsager.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Madpandekager

  • 3,5 dl mælk
  • 1,5 dl hvedemel
  • 1,5 dl grahamsmel
  • 3 stk. æg
  • 0,5 tsk. salt
  • 25 g smør
    (eller olie til stegning)

Fyld til madpandekagerne

  • 500 g kyllingebryst
  • 2 spsk. karry
  • 2 stk. løg
  • 2 stk. peberfrugter
    (1 rød, 1 gul)
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 stk. agurk
  • 200 g tomater
  • 1 stk. majs
  • 1 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
    (efter smag)

Bønnemos

  • 1 dåse kidneybønner
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 knivspids peber

Dressing

  • 2,5 dl fromage frais
  • 1 dl friske krydderurter
    (eks. kørvel og dild)
  • 0,5 tsk. salt
    (smag til)
  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde

  1. Madpandekager:
    Pisk æggene sammen med salt og mel  til dejen er jævn og uden klumper. Pisk dejen mens mælken tilsættes lidt af gangen, til dejen er jævn og har den rette konsistens. Lad dejen hvile i køleskabet i ½ time. Pisk dejen igennem og tilsæt evt. mere mælk. Bag pandekagerne i lidt smør på en varm pande. De kan holdes varme i ovnen på 100 grader.

  2. Fyld til madpandekagerne:
    Kyllingbryster skæres i mundrette stykker, og steges i lidt olie i en pande med høje sider. Tilsæt karry, og rist det lidt med. Tilsæt derefter løg og peberfrugter, skåret i strimler, og majs skåret af kolben. Tilsæt evt. lidt væde, og lad retten simre, indtil alting er dejlig mørt. Smag til med salt og peber. Skær agurk og tomater i små tern, og snit salaten fint. Fordel i skåle og sæt på bordet.

  3. Bønnemos:
    Hvidløg snittes, og svitses i olie på panden, tilsæt de drænede kidneybønner, og varm det godt igennem. Blend bønnerne og smag mosen til med salt og peber.

  4. Dressing:
    Fromage frais røres med de hakkede urter, og smages til med salt og peber.

  5. Server madpandekagerne med kylling, bønnemos, dressing og alt de grønne tilbehør.