Madpandekager med spinat og feta
Skuespiller Anette Støvlebæk lavede i programmet Price inviterer denne lækre opskrift på madpandekager på boghvedemel serveret med spinat og feta og ristede pinjekerner. Pandekagerne bliver serveret sammen med en rosenkålsalat med granatæbler.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Pandekager
- 2 dl boghvedemel
- 1 dl hvedemel
- 1 stk. æg
- 2-3 dl letmælk
-
25 g
smør
(til stegning)
Fyld
- 1 stk. bundt persille
- 500 g cremet græsk feta
- 500 g frisk spinat
- 2 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 10 stk. cherry tomater
- 0,25 tsk. muskatnød
- 100 g pinjekerner
- 2 spsk. olivenolie
-
1 tsk.
salt
(efter smag)
- 1 knivspids peber
-
1 stk.
lille bundt oregano
(kan udelades)
Salat
- 400 g rosenkål
- 100 g valnødder
- 2 stk. små granatæbler
- 2 stk. røde æbler
-
1 stk.
citron
(saft heraf efter smag)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
Dressing
- 3 dl græsk yoghurt
-
1-2 fed
hvidløg
(efter smag)
-
0,5 tsk.
salt
(efter smag)
- 1 knivspids peber
Fremgangsmåde
- Pandekager:
Hæld mel og lidt salt op i en skål og bland sammen. Tilsæt æg, og begynd at piske mælk i lidt efter lidt, indtil dejen har en ensartet konsistens. Stil dejen på køl en halv times tid. Smelt lidt smør på en varm pande. Hæld dej ud i et tyndt lag på panden og bag et minuts tid. Vend pandekagen og bag videre i yderligere et minuts tid. - Fyld:
Rist pinjekerne gyldne på en tør pande og lad køle lidt på en tallerjen. Kom olie på panden og sauter finthakket løg og hvidløg, tomater i halve et par minutter og tilsæt spinat og lad det falde sammen. Vend feta og ristedepinjekerner i, og smag til med salt, peber og lidt reven muskatnød. - Salat:
Fjern stokken fra rosenkål, hak den fint i en foodprocessor. Tilsæt valnødder. Fjern skræl fra granatæbler, så man kun har kernerne tilbage. Del æblerne, og bank kernerne ud med en spiseske. Skær æblerne i små tern. Det hele vendes sammen lige inden servering, så salaten ikke tager for meget farve fra granatæble. Smag til med olivenolie, citronsaft og lidt salt. - Dressing:
Smag den græske yoghurt til med hvidløg, salt og peber. - Server pandekagerne fyldt med spinat og fetafyld. Server dem med yoghurten, rosenkålsalaten og en stilk frisk oregano.