(©DR)

Madpandekager med spinat og feta

Skuespiller Anette Støvlebæk lavede i programmet Price inviterer denne lækre opskrift på madpandekager på boghvedemel serveret med spinat og feta og ristede pinjekerner. Pandekagerne bliver serveret sammen med en rosenkålsalat med granatæbler.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Pandekager

  • 2 dl boghvedemel
  • 1 dl hvedemel
  • 1 stk. æg
  • 2-3 dl letmælk
  • 25 g smør
    (til stegning)

Fyld

  • 1 stk. bundt persille
  • 500 g cremet græsk feta
  • 500 g frisk spinat
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 stk. cherry tomater
  • 0,25 tsk. muskatnød
  • 100 g pinjekerner
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
  • 1 stk. lille bundt oregano
    (kan udelades)

Salat

  • 400 g rosenkål
  • 100 g valnødder
  • 2 stk. små granatæbler
  • 2 stk. røde æbler
  • 1 stk. citron
    (saft heraf efter smag)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids peber

Dressing

  • 3 dl græsk yoghurt
  • 1-2 fed hvidløg
    (efter smag)
  • 0,5 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde

  1. Pandekager:
    Hæld mel og lidt salt op i en skål og bland sammen. Tilsæt æg, og begynd at piske mælk i lidt efter lidt, indtil dejen har en ensartet konsistens. Stil dejen på køl en halv times tid. Smelt lidt smør på en varm pande. Hæld dej ud i et tyndt lag på panden og bag et minuts tid. Vend pandekagen og bag videre i yderligere et minuts tid.

  2. Fyld:
    Rist pinjekerne gyldne på en tør pande og lad køle lidt på en tallerjen. Kom olie på panden og sauter finthakket løg og hvidløg, tomater i halve et par minutter og tilsæt spinat og lad det falde sammen. Vend feta og ristedepinjekerner i, og smag til med salt, peber og lidt reven muskatnød. 

  3. Salat:
    Fjern stokken fra rosenkål, hak den fint i en foodprocessor. Tilsæt valnødder. Fjern skræl fra granatæbler, så man kun har kernerne tilbage. Del æblerne, og bank kernerne ud med en spiseske. Skær æblerne i små tern. Det hele vendes sammen lige inden servering, så salaten ikke tager for meget farve fra granatæble. Smag til med olivenolie, citronsaft og lidt salt.

  4. Dressing:
    Smag den græske yoghurt til med hvidløg, salt og peber. 

  5. Server pandekagerne fyldt med spinat og fetafyld. Server dem med yoghurten, rosenkålsalaten og en stilk frisk oregano.