Mælkechokolade-is på Oialla

Oialla mælkechokolade er et unikt, dansk produkt. Der er tale om chokolade fremstillet af vildtvoksende Criollo-bønner. En af de meste rene og eksklusive chokolader i verden. Læs mere på Oialla.com. Mange vil nok bare spise et stykke Oialla andægtigt, hvis de vælger at ofre de penge på det, som Oialla koster. Men er man chokolade-aficionado, så kan behovet opstå for at overdrive - og gå til excesser. Det er her at Oialla-mælkechokolade-isen kommer ind. Vigtigt er det at holde fast i, at man også kan lave en aldeles glimrende mælkechokolade-is af andre mælkechokolader. Primært Jivara fra Valrhona. Jeg vil ikke anbefale at lave mælkechokolade af en billig konsum-chokolade. Man får overhovedet ikke det produkt, som er beskrevet nedenfor. Hvis man synes det er lidt kostbart at lave en liter Oialla-is, så kan man jo halvere målene. Læg mærke til at sukkermængden er forholdsvis begrænset; det er for at chokoladesmagen træder så rent frem som muligt.

Mælkechokolade-is lavet på dansk Oialla chokolade (© DR)

Tidsmængde: 2 timer Mængde: 6 pers.

Ingredienser

  • 6 dl sødmælk

  • 4 dl piskefløde

  • 8-10 stk. past. æggeblommer

  • 150 g sukker

  • 300 g Oialla-mælkechokolade

  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

Sukker og æg piskes helt hvide og cremede. Vær grundig. Fløde og mælk koges op og tages af.

Mælke-fløden hældes over æggesnapsen, mens der piskes. Det varmes igen op til ca. 85 grader. Hældes over den hakkede chokolade (eller hvis det er chokolade i små ovaler, behøver den jo ikke hakkes). Smages til med salt og evt. lidt kakao, hvis den har brug for lidt mere dybde.

Massen køles og hældes i ismaskine. Denne is kan KUN køre i ismaskine. Fedtprocenten er ikke høj nok til at den kan fryses som parfait.