Tidsmængde: 2 timer Mængde: 6 pers.
Ingredienser
- •
6 dl sødmælk
- •
4 dl piskefløde
- •
8-10 stk. past. æggeblommer
- •
150 g sukker
- •
300 g Oialla-mælkechokolade
- •
1 knivspids salt
Fremgangsmåde
Sukker og æg piskes helt hvide og cremede. Vær grundig. Fløde og mælk koges op og tages af.
Mælke-fløden hældes over æggesnapsen, mens der piskes. Det varmes igen op til ca. 85 grader. Hældes over den hakkede chokolade (eller hvis det er chokolade i små ovaler, behøver den jo ikke hakkes). Smages til med salt og evt. lidt kakao, hvis den har brug for lidt mere dybde.
Massen køles og hældes i ismaskine. Denne is kan KUN køre i ismaskine. Fedtprocenten er ikke høj nok til at den kan fryses som parfait.