Majroer en lidt glemt grøntsag, men det er synd. Brug den i salat som her. (©DR)

Majroer glaseret i hyldeblomst

Majroer med smør og hyldeblomst er en skøn salat på en sommeraften - her Thomas Hermans opskrift fra programmet 'Dyrk, høst, spis - Byhaver med Herman og Hertz'

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 8 stk. små majroer
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. smør
  • 1 stk. citron
  • 1 dl drikkeklar hyldeblomstsaft
  • 1 tsk. salt
  • 20 stk. blade sankthansurt
  • 2 stk. roser

Fremgangsmåde

  1. Skrub majroerne rene og skær dem i mundrette stykker. Lad smørret bruse op i en pande og tilsæt majroerne.

  2. Efter 30 sekunder tilsættes honning, og når det bruser op, tilsættes hyldeblomst. Kog majroerne i panden til de begynder at blive glaseret ind i hyldeblomstsaften og honningen. Smag til med citronskal, citronsaft og salt.

  3. Anret de glaserede majroer med spæde sankthansurt og rosenblade.