Majsbrød med bacon og jalapenos (©DR)

Majsbrød

Majsbrød har en meget karakteristisk smag, som man vil elske, hvis man holder af nachos og majstortillas. Det var det daglige brød i det vilde vesten og nu om dage i de amerikanske sydstater.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2,5 dl polenta - groft majsmel
  • 2,5 dl hvedemel
  • 3 tsk. natron
  • 0,75 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 3,5 dl kærnemælk
  • 3 stk. æg
  • 60 g smør
  • 1 pakke bacon
  • 3-4 stk. friske eller syltede jalapenos chili

Fremgangsmåde

  1. Stil ovnen på 220 grader. Rist bacon sprødt på panden, snit chilierne fint. Kom en lille rugbrødsform i ovnen med smørret i i nogle minutter. Tag den ud når smørret er smeltet. Imens pisker man æg og kærnemælk sammen. Bland de tørre ingredienser. Rør det tørre i mælken sammen med chili og bacon. 
  2. Vend formen rundt, så smørret bliver fordelt, og vend resten af smørret i dejen. Kom dejen i formen og bag i ca. 30 minutter til det er lækkert brunt og gennembagt. Prøv med en træpind efter 25 minutter. Hvis der hænger noget i, skal det have mere. Når brødet er kølet af, kan det skæres og spises. Gerne til chili con carne eller bare spejlæg.