Imponér dine gæster med opskriften på Mias majstærte, der ikke kun smager godt, men også pynter på bordet med sit dekorative tårn. (©DR)

Majstærte med chokolade og lime

Mia har i sit mesterværk valgt at kaste sig over en lettere overset råvare i danskernes søde køkken. Mia har lavet en majstærte med chokolade og lime, hvor majs indgår som det centrale element. Kagen bliver løftet af et smukt og dekorativt tårn lavet af karamel og popcorn.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Mørdej med majsmel

  • 100 g majsgryn
  • 30 g æggeblomme
  • 75 g koldt smør i tern
  • 25 g flormelis
  • 50 g hvedemel
  • en smule majsmel
    (til udrulning)

Tærtens fyld

  • 60 g smeltet smør
  • 40 g æggeblomme
  • 75 g sukker
  • 1/2 lime
    (brug både skal og saft)
  • 35 g majsmel
  • 35 g majsgryn
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 120 g majskerner

Chokolademousse med lime

  • 100 g mørk chokolade
  • 2 dl fløde
  • 1 æggeblomme
  • 2 blade husblas
  • 1 lime
    (brug skallen)

Saltkaramel

  • 150 g rørsukker
  • 1 dl fløde
  • 1 knivspids havsalt

Karamelliserede popcorn

  • 1 dl majskerner
  • 2 spsk. olie
  • 150 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 30 g smør
  • 2 spsk. pufsukker
  • 150 g sukker

Chokoladeglaze

  • 25 g glukosesirup
  • 120 g mørk chokolade
  • 1 dl sødmælk
  • 3 blade husblas
  • 75 g sukker

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Rør alle ingredienserne sammen uden at ælte for meget – f.eks. i en foodprocessor.
  2. Kom dejen på køl i 20-30 min.
  3. Rul den afkølede mørdej ud i lidt majsmel, og skær den i en passende størrelse til tærteformen.   

Majskage

  1. Rør alle ingredienserne på nær majs sammen. Når dejen er ensartet, tilsættes majsene.   
  2.  Kom fyldet op i formen med tærtedej.   
  3. Bag bund og fyld sammen ved 210 grader i 13-15 min.   

Chokolademousse

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.   
  2. Pisk fløden til flødeskum.   
  3. Smelt chokoladen i en gryde over vandbad.
  4. Når den er tilpas varm, tilsættes den udblødte husblas.   
  5. Når husblassen er smeltet, piskes det ud i chokoladen. Æggeblommen og limeskal tilsættes med det samme. Pisk igen.  
  6. Rør cirka 1/3 af fløden i chokoladeblandingen, og vend derefter chokoladeblandingen i resten af    flødeskummet. Kom chokolademoussen i en form, og kom den på køl eller frys.   

Saltkaramel 

  1. Kom sukkeret i en gryde, og lad det karamellisere ved middelvarme.   
  2. Når alt sukker er smeltet og karamelliseret, tilsættes fløden over et par gange under omrøring.   
  3. Tilsæt salt.   

Karamelliserede popcorn

  1. Pop majskernerne i en gryde med olie ved middelhøj varme under låg.   
  2. Karamellisér sukkeret i en gryde.  
  3. Når det hele er smeltet og karamelliseret, tilsættes smør og salt.
  4. Når smørret er fordelt i sukkeret, tilsættes popcornene. Rør rundt så karamellen bliver fordel godt.

Pynt 

  1. Karamelliser resten af sukkeret, og lav karamelpynt. Smelt nogle af popcornene sammen.
  2. Hak halvdelen af de sidste karamelliserede popcorn til en passende størrelse.
  3. Bland det sammen med pufsukkeret, og fordel det sammen med saltkaramellen på den afkølede tærtebund.

Chokoladeglaze

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Hak chokoladen groft, og kom den i en høj beholder.
  3. Varm sukker, mælk, glukose til lige under kogepunktet.
  4. Tilsæt husblas, og lad det smelte. Hæld det over chokoladen, lad det stå et par minutter, og blend det til en ensartet blank blanding.
  5. Lad det køle i cirka 30-45 min., til den er 33-35 grader varm. Rør gerne forsigtigt rundt en gang i mellem, men uden at få luftbobler i.
  6. Tag den frosne chokolademousse ud af formen, og hæld glazen over.
  7. Placer chokolademoussen ovenpå de hakkede karamelliserede popcorn. Pynt kanten af chokolademoussen med hele karamelliserede popcorn, og placer ”popcornfiguren” på toppen.