Børnene vil med sikkerhed elske disse majstortillas, og så er det sjovere selv at få lov til fylde dem op. (©DR)

Majstortillas

Nemme og hurtige majstortillas, der kan bruges til alt. Enten som et lille brød ved siden af aftensmaden, eller de spise med fyld og på den måde lave din egen madpandekage. Efter Timm Vladimirs opskrift.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 500 g Masa Harina
    (Særlig majsmel)
  • 600 ml vand

Fremgangsmåde

  1. Det er ikke muligt at opnå den rigtige konsistens på dejen, hvis man anvender almindeligt dansk majsmel. Brug i stedet Masa Harina mel. Tilføj vand i lidt ad gangen og ælt dejen sammen, inden den får lov til at hvile i 20 min. dækket med husholdningsfilm.
  2. Rul kugler af 20 gram ud, og pres dem i en tortillapresser mellem to stykker tynd plastik (opskåret frysepose) eller mellem to flader. Placer tortillaen på en helt tør pande i 30 sek. Vend så tortillaen og steg i 45 sekunder. Vend en sidste gang. Med et viskestykke presses der let på tortillaen, så den puffer op.
  3. Når det sker er den færdig. Opbevar dem indpakket i et klæde eller pose. Så damper de sig færdige og holder sig lune.