Imponér dine gæster med hjemmelavet sushi. Her får du opskriften på en inside out-makirulle med tun. (Foto: Line Falch Christensen ©Lindhardt og Ringhof Forlag A/S)

Makiruller - Inside out med tun

Makiruller er en variant af sushi, som smager fantastisk og også godt kan laves derhjemme. I DR1-programmet 'RIgtige Mænd - det nye hold' får Flemming til opgave at lave disse makiruller til de andre mænd. Makirullerne er med tun og er både mættende og smagfulde, og så ser de helt vildt flotte ud. Opskriften er fra bogen 'Rigtige Mænd - det nye hold', som er udgivet på Lindhardt og Ringhof Forlag A/S.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Makirullerne

  • 500 g sushiris
  • 8 dl vand
  • 6 spsk. risvineddike
  • 5 spsk. sukker
  • 10-20 rød frugtfarve
  • En god portion tangplader
  • 1 æg
  • 1 dåse tun i vand
  • 1 lille rødløg
  • 1 forårsløg
  • 1/4 rød peber
  • 3-4 spsk. mayonnaise
  • 3-4 spsk. rød pikant flødeost
  • 1 spsk. citronsaft
  • Lidt salt
  • Lidt peber

Tilbehør

  • En tube wasabipasta
  • En god mængde soya

Fremgangsmåde

  1. Skyl risene 6-8 gange i koldt vand, gentag skylningen, indtil vandet er klart. Stil risene dækket med koldt vand i 20 minutter.
  2. Skyl risene igen og lad dem dryppe af.
  3. Bring 8 dl vand og risene i kog og lad dem koge over svag varme i 10 minutter.
  4. Fordel risene på et stort fad og lad dem køle af til stuetemperatur.
  5. Kom risvineddike og sukker i en lille gryde og varm det op, til det bliver håndvarmt.
  6. Rør til sukkeret er opløst.
  7. Tag en tredjedel af risvineddiken fra og farv den rød med frugtfarven.
  8. Fordel den farvede eddike over en tredjedel af risene og vend forsigtigt risene med eddiken.
  9. Fordel resten af risvineddiken over resten af risene og vend forsigtigt risene med eddiken. Risene skal trække i 10 minutter. Imens kan du koge ægget.
  10. Kog ægget i 10 minutter og lad det køle af i koldt vand. Hak så ægget i små stykker.
  11. Hæld vandet fra tunen, og snit rødløg, forårsløg og rød peber meget fint.
  12. Bland æg, tun, grøntsager og de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.

Makirullerne samles:

  1. Læg husholdningsfilm oven på en sushimåtte, og fordel de røde ris på måtten. Læg tangpladen på risene.
  2. Placer tunmoussen i en lang pølse hen over tangpladen. Rul sushimåtten med alle lagene indeni, og lad husholdningsfilmen sidde på makirullen, til den skal spises.
  3. Skær makirullerne i otte stykker hver, og anret dem på et fad. Tag først husholdningsfilmen af de røde makiruller, når du har skåret dem. Server rullerne med wasabipasta og soya.

TIP: Når du skal skære makirullerne, så fugt en skarp kniv i koldt vand, så vil risene ikke klæbe.