En sund og mættende frokost fuld af god energi til hjernen og masser smag. (©DR)

Makrelsandwich med broccoli

Alt hvad kroppen og smagsløgene behøver samlet i én sandwich. En dejlig frokost med makrel, avokado og broccoli er sand hjernemad med sunde fedtstoffer og masser af god smag.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 8 skiver valnøddebrød eller andet groft hvedebrød
  • 1 hel friskrøget makrel
  • 1 broccoli
  • 6 radiser
  • 2 avokado
  • 2 store syltede drueagurker
  • 1 rødløg skåret i ringe
  • lidt saft af en citron
  • 8 spsk. hjemmerørt mayonnaise
  • 4 spsk. kapers
  • evt. lidt krydderurter som dild, kørvel eller basilikum

Fremgangsmåde

Makrel

  1. Start med at skære fileterne af makrellen. Skær bug-stykket med ben af og træk skindet af makrellen. Pluk kødet i grove stykker og fjern evt. ben du måtte støde på. 
  2. Sæt det plukkede kød til side.

Fyld

  1. Skær broccoli og radisser i ultratynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern, og kom dem i vand med isterninger i 10-20 minutter, så de bliver helt sprød og lækre.
  2. Kør derefter de papirstynde broccoli og radisser i en salatslynge eller tør skiverne godt af i et viskestykke inden servering.
  3. Skær avocadoerne i halve, og tag sten og kød ud. Skær avocadoen i skiver og dryp dem med citron.
  4. Skær drueagurkerne og rødløg i tynde skiver.

Sandwich

  1. Grill brødskiverne på en grillpande eller rist dem i en brødrister.
  2. Smør halvdelen af skiverne med 1 spsk. mayonnaise på hver. Kom rødløg på, derefter makrel. Kom lidt citron over makrellen. Læg kapers, avocado og drueagurker ovenpå makrellen og slut af med broccoli radisser og evt. lidt krydderurter.
  3. Smør den sidste brødskive med mayonnaise og læg den over. Skær sandwichene over på skrå med en brødkniv og servér straks.