Du kan sagtens lave disse flutes sammen med børnene, og skabe lidt familie hygge. (©DR)

Malt flutes

Trænger du til at bytte rugbrødet ud med et sjovere alternativ i din madpakke? Så prøv kræfter med Mette Blomsterbergs luftige og sprøde malt flutes.

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 15 g maltmel
  • 10 g flage salt
  • 450 g god hvedemel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 0,5 dl smagsneutral olivenolie
  • 1 dl vand til pensling

Fremgangsmåde

  1. Lun vand og kærnemælk til 40 grader og kom det op i en røreskål. Tilsæt gær, maltmel, salt, fuldkornsmel og 4/5 af hvedemelet.
  2. Ælt dejen godt ved middel hastighed i 5 minutter. Tilsæt olivenolien og mere hvedemel til dejen så småt samler sig. Ælt dejen godt i 15 minutter til den bliver glat og smidig.
  3. Læg dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller. Lad bollerne hvile 10 minutter på bordet. Form bollerne til spidse flutes og sæt dem med god afstand på to bageplader belagt med bagepapir.
  4. Lad dem nu hæve tildækket i ca. 1 time.
  5. Pensl flutene jævnt og forsigtigt med vandet. Snit 3 skrå snit i hvert flute med en skarp, savtakket kniv.
  6. Sæt dem i en 220 grader varm ovn, og kom ½ dl. vand ind i bunden af ovnen. Bag dem til de er godt gyldne og bagt i bunden, ca. 15 minutter - afhængigt af ovnen...