En rustik og autentisk ret, der indbyder til hygge (©DR)

Mamas Tagine

En lækker autentisk ret, lavet med den nordafrikanske tagine, som er en tradition at lave mad med.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. hel økologisk kylling
  • 1 stk. citron
  • 1 stk. frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bundt koriander
  • 1 smule ras eller hanout
    (Efter behov)
  • 1 kg blandede løg
    (alm. og rødløg)
  • 1 smule olivenolie
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 2 spsk. Danablu ost
  • 1 knivspids safran
  • 1 håndfuld rosiner
  • 2 stænger kanel
  • 1 kop vand
  • 2-3 stk. hele røde og grønne chilier
  • 1 håndfuld ristede hele mandler
    (Til pynt)
  • 1 smule ristede sesamfrø
    (Til pynt)
  • 6 stk. tomater
  • 1 stk. rødløg
  • 1 smule koriander
  • 1 smule olivenolie
  • 1 stk. godt brød

Fremgangsmåde

  1. Hele den økologiske kylling skæres i stykker og puttes i en skål. Pres en citron over og lad den hvile i 5-10 minutter.
  2. Derefter kommes revet ingefær, hvidløg, hakket koriander, Ras el Hanout og akaciehonning i.Vend det i skålen med kyllingen. Lad det hvile i 5-10 minutter.
  3. Skær et kilo blandede rødløg og løg.
  4. Svits løgene i olivenolie ved medium varme i en gryde. Kom kyllingen i gryden og rør rundt.
  5. Kom rosinerne i en skål med lunkent vand og lad dem bløde op. Si vandet fra og kom rosinerne i gryden med kyllingen.
  6. Kom to spsk. Danablu ost og en knivspids safran i gryden og et glas vand. Lad retten simre i 30 minutter.
  7. Kom derefter det hele i en tagine og top den med to kanelstænger og 2-3 friske røde og grønne chilier. Lad taginen stege i oven i 60 min ved 180-200 grader.
  8. Pynt retten med ristede sesamfrø og mandler.
  9. Seks skrællede tomater skæres i tern. Et rødløg hakkes.
  10. Hak koriander og kom olivenolie på tomatsalaten. Kyllingeretten serveres sammen med tomatsalat og brød.