Mandelsmåkager med solbær
Fine og feminine småkager med fint mønster og solbærmarmelade.
Tilberedningstid:
1 time, 20 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Småkage
- 200 g hvedemel
- 75 g mandelmel
- 50 g sukker
- 0,5 tsk. mandelaroma
- 150 g smør
- 50 g flormelis
- 100 g god solbærmarmelade
Fremgangsmåde
- Bland mel, mandelmel, sukker og mandelaroma.
- Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet, indtil det ligner rasp.Saml dejen til en klump og læg den på køl i ca. 20-30 minutter.
- Dejen rulles ud i en tykkelse på ca. ½ cm og udstikkes i firkanter.
- Når alle kagerne er stukket ud, tages halvdelen til side - de skal blive til topstykker på kagerne. Der laves et hul i alle topstykkerne. Hullerne har eks. form af hjerter eller trekanter.
- Alle kagerne bages ved ca. 160 grader i 10-15 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.
- Når kagerne er kolde drysses "overdelen" med flormelis, mens underdelen smøres med solbær marmelade og de to dele lægges sammen.