(Foto: Jacob Snedevig ©DR)

Mango sorbet

Mangosorbet er en sikker vinder og nem at lave, men det kan være svært at finde en velegnet mango.

Skal efterfryse i 2-3 timer

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Ingredienser

  • 2-3 mangoer
    (ca. 300 g stykket)
  • sukkerlage kogt af
  • 150 g sukker
  • 2 dl vand
  • saft af 1-2 limefrugter
  • evt 1 æggehvide

Fremgangsmåde

  1. Vælg så modne mangoer som muligt. Skræl mangoerne. Skær kødet fra stenen.
  2. Imens koges sukkerlagen op.
  3. Lad lagen køle lidt af.
  4. Purer mangokødet i sukkerlagen. Smag til med limesaft.
  5. Kør pureen i en ismaskine. Når den begynder at tykne, kan der eventuelt tilsættes en æggehvide. Det gør en sorbet mere cremet og let.
  6. Kør isen færdig i ismaskinen. Efterfryses i 2-3 timer i fryseren