Mango sorbet

Mangosorbet er en sikker vinder og nem at lave, men det kan være svært at finde en velegnet mango. Skal efterfryse i 2-3 timer

(Foto: © Jacob Snedevig, DR)

Tidsforbrug: 30 min Mængde: 2 pers.

Ingredienser

  • 2-3 mangoer (ca. 300 g stykket)

  • sukkerlage kogt af

  • 150 g sukker

  • 2 dl vand

  • saft af 1-2 limefrugter

  • evt 1 æggehvide

Fremgangsmåde

Vælg så modne mangoer som muligt. Skræl mangoerne. Skær kødet fra stenen.

Imens koges sukkerlagen op.

Lad lagen køle lidt af.

Purer mangokødet i sukkerlagen. Smag til med limesaft.

Kør pureen i en ismaskine. Når den begynder at tykne, kan der eventuelt tilsættes en æggehvide. Det gør en sorbet mere cremet og let.

Kør isen færdig i ismaskinen. Efterfryses i 2-3 timer i fryseren