Mango sticky rice bryllupskage
Mias smukke bud på en bryllupskage med eksotiske smage som sticky rice, kokos, mango og mungbønner.
Tilberedningstid:
5 timer
Antal portioner:
25 pers.
Kok og program
Ingredienser
Mangogelé med lime
-
4 blade
husblas
(udblødt i koldt vand)
- 250 g mangopure
- 60 g limesaft
- 60 g sukker
Bund med kokos og puffede ris
- 3 æg
- 150 g sukker
- 75 g mel
- 110 g kokosmel
- 40 g puffede ris
- 2 tsk. vaniljesukker
Mangocreme med kokosmælk
- 400 g mangopure
-
80 g
kokosfløde
(den fede del fra en dåse kokosmælk)
- 4 blade husblas
- 220 g sukker
Sticky rice med kokosmælk
- 250 g klisterris
- 1/2 tsk. salt
- 4 spsk. sukker
- 250 g kokosmælk
Sprød bund med mungbønner
- 100 g smør
- 200 g mel
- 50 g flormelis
- 100 g sprøde mungbønner
- 2 æggeblommer
Kokosmousse med mango
- 600 g kokosmælk
-
12 blade
husblas
(udblødt i koldt vand)
- 50 g ristet kokosmel
- 100 g sukker
- 6 dl fløde
- 1 tsk. vaniljepulver
-
300 g
frisk mango
(i små stykker)
-
300 g
mangogele med lime
(i små stykker)
Glaze
-
10 blade
husblas
(udblødt i koldt vand)
- 300 g sukker
- 175 g vand
- 200 g glukosesirup
- 200 g kondenseret mælk
- 300 g hvid chokolade
- en smule hvide og gule farver
Bolchesvaner
- 1,5 dl vand
- 450 g sukker
- 125 g druesukker
- en smule hvid farve
- 5 ml kokosaromo
Pynt
-
en smule
velvet kagespray eller sprøjtet kakaosmør
(i hvid og gule farver)
Fremgangsmåde
Mangogelé med lime
- Læg husblassen i blød i koldt vand i mindst 5 minutter.
- Vrid husblassen fri fra vand, og bland den med resten af ingredienser, varm til husblassen smeltet
- Afkøl helt, og skær i små tern til toppen af kagen.
Bund med kokos og puffede ris
- Pisk æg og sukker luftigt.
- Bland resten af ingredienserne, og vend derefter det hele sammen.
- Fordel på en bageplade med bagepapir.
- Bag ved 230 grader i 5-6 minutter.
- Afkøl, og udstik i to runde bunde.
Sticky rice med kokosmælk
- Læg risene i blød i koldt vand i mindst 2 timer (gerne længere).
- Læg risene i et viskestykke i en sigte eller dampindsats, ovenpå en gryde med vand i bunden, og damp risene i 20 min under låg.
- Bland de dampede ris med salt, sukker og kokosmælk.
- Fordel risene på de to bunde med kokos og ris.
Mangocreme med kokosmælk
- Udblødt husblassen i koldt vand i mindst 5 min.
- Varm alle ingredienserne op i en gryde
- Når det er let afkølet, fordeles det ovenpå lagene med sticky rice og fryses ned.
Sprød mungbønnebund
- Bland smør, flormelis og mel. Fx i en foodprocessor eller minihakker.
- Tilsæt mungbønner og æggeblomme og rør dejen sammen uden at ælte for meget.
- Rul ud i to runde passende størrelser. Bag ved 210 gr. I 8-10 min.
Kokosmousse
- Læg husblas i blød i koldt vand i mindst 5 minutter.
- Varm kokosmel, kokosmælk, vanilje og sukker op i en gryde. Når det er varmt, tilsættes husblassen, og det afkøles lidt.
- Pisk fløden til let skum, og vend det sammen med den anden blanding, når det er kølet ned til ca. 35 grader.
- Vend moussen sammen med mango og mangogeleternene. Lad det stå lidt og vend igen, til moussen har sat sig lige præcis så meget, at stykkerne ikke falder til bunds.
- Hæld den i formene, og placer den frosne ring med mangocreme, ris og bund heri. Læg den sprøde bund på toppen.
Glaze
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Varm sukker, glukose og vand til kogepunktet.
- Tilsæt kondenseret mælk og husblas.
- Hæld det derefter over den hvide chokolade, vent to minutter, og blend med en stavblender.
- Del glazen i 3 bøtter, og blend i henholdsvis hvid og 2 gule farver, evt. med lidt hvid eller orange i.
- Undgå luftbobler, og dæk overfladen med film, til glazen er ca. 35-38 gr.
Bolchesvaner
- Varm sukker, vand og druesukker til 162-163 grader.
- Hæld sukkerblandingen ud på en silikonemåtte, tilsæt farve og derefter aroma.
- Ælt bolchemassen med skrabere, og lav først vinger og derefter kroppene.
Pynt
- Den kage som ikke er glazes sprayes med velvet spray.
- Sæt et par passende træ eller plastikpinde ned i kagen, så den glazede kage kan placeres ovenpå.
- Placer kokosflager på kanten i bunden af den glazede kage.
- Placer svanerne på toppen.