Hvis du gerne vil prøve en anderledes bryllupskage, så er Mias smukke kage med eksotiske smage af kokos og mango et godt bud. (©DR)

Mango sticky rice bryllupskage

Mias smukke bud på en bryllupskage med eksotiske smage som sticky rice, kokos, mango og mungbønner.

Tilberedningstid: 5 timer Antal portioner: 25 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mangogelé med lime

  • 4 blade husblas
    (udblødt i koldt vand)
  • 250 g mangopure
  • 60 g limesaft
  • 60 g sukker

Bund med kokos og puffede ris

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 75 g mel
  • 110 g kokosmel
  • 40 g puffede ris
  • 2 tsk. vaniljesukker

Mangocreme med kokosmælk

  • 400 g mangopure
  • 80 g kokosfløde
    (den fede del fra en dåse kokosmælk)
  • 4 blade husblas
  • 220 g sukker

Sticky rice med kokosmælk

  • 250 g klisterris
  • 1/2 tsk. salt
  • 4 spsk. sukker
  • 250 g kokosmælk

Sprød bund med mungbønner

  • 100 g smør
  • 200 g mel
  • 50 g flormelis
  • 100 g sprøde mungbønner
  • 2 æggeblommer

Kokosmousse med mango

  • 600 g kokosmælk
  • 12 blade husblas
    (udblødt i koldt vand)
  • 50 g ristet kokosmel
  • 100 g sukker
  • 6 dl fløde
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 300 g frisk mango
    (i små stykker)
  • 300 g mangogele med lime
    (i små stykker)

Glaze

  • 10 blade husblas
    (udblødt i koldt vand)
  • 300 g sukker
  • 175 g vand
  • 200 g glukosesirup
  • 200 g kondenseret mælk
  • 300 g hvid chokolade
  • en smule hvide og gule farver

Bolchesvaner

  • 1,5 dl vand
  • 450 g sukker
  • 125 g druesukker
  • en smule hvid farve
  • 5 ml kokosaromo

Pynt

  • en smule velvet kagespray eller sprøjtet kakaosmør
    (i hvid og gule farver)

Fremgangsmåde

Mangogelé med lime 

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i mindst 5 minutter.  
  2. Vrid husblassen fri fra vand, og bland den med resten af ingredienser, varm til husblassen smeltet  
  3. Afkøl helt, og skær i små tern til toppen af kagen.

Bund med kokos og puffede ris

  1. Pisk æg og sukker luftigt.
  2. Bland resten af ingredienserne, og vend derefter det hele sammen.
  3. Fordel på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag ved 230 grader i 5-6 minutter.  
  5. Afkøl, og udstik i to runde bunde.

Sticky rice med kokosmælk

  1. Læg risene i blød i koldt vand i mindst 2 timer (gerne længere).
  2. Læg risene i et viskestykke i en sigte eller dampindsats, ovenpå en gryde med vand i bunden, og damp risene i 20 min under låg.
  3. Bland de dampede ris med salt, sukker og kokosmælk.
  4. Fordel risene på de to bunde med kokos og ris.

Mangocreme med kokosmælk

  1. Udblødt husblassen i koldt vand i mindst 5 min.
  2. Varm alle ingredienserne op i en gryde
  3. Når det er let afkølet, fordeles det ovenpå lagene med sticky rice og fryses ned.

Sprød mungbønnebund

  1. Bland smør, flormelis og mel. Fx i en foodprocessor eller minihakker.
  2. Tilsæt mungbønner og æggeblomme og rør dejen sammen uden at ælte for meget.
  3. Rul ud i to runde passende størrelser. Bag ved 210 gr. I 8-10 min.

Kokosmousse

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i mindst 5 minutter.
  2. Varm kokosmel, kokosmælk, vanilje og sukker op i en gryde. Når det er varmt, tilsættes husblassen, og det afkøles lidt.
  3. Pisk fløden til let skum, og vend det sammen med den anden blanding, når det er kølet ned til ca. 35 grader.
  4. Vend moussen sammen med mango og mangogeleternene. Lad det stå lidt og vend igen, til moussen har sat sig lige præcis så meget, at stykkerne ikke falder til bunds.
  5. Hæld den i formene, og placer den frosne ring med mangocreme, ris og bund heri. Læg den sprøde bund på toppen.

Glaze

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Varm sukker, glukose og vand til kogepunktet.
  3. Tilsæt kondenseret mælk og husblas.
  4. Hæld det derefter over den hvide chokolade, vent to minutter, og blend med en stavblender.
  5. Del glazen i 3 bøtter, og blend i henholdsvis hvid og 2 gule farver, evt. med lidt hvid eller orange i.
  6. Undgå luftbobler, og dæk overfladen med film, til glazen er ca. 35-38 gr.

Bolchesvaner

  1. Varm sukker, vand og druesukker til 162-163 grader.
  2. Hæld sukkerblandingen ud på en silikonemåtte, tilsæt farve og derefter aroma.
  3. Ælt bolchemassen med skrabere, og lav først vinger og derefter kroppene.

Pynt

  1. Den kage som ikke er glazes sprayes med velvet spray.
  2. Sæt et par passende træ eller plastikpinde ned i kagen, så den glazede kage kan placeres ovenpå.
  3. Placer kokosflager på kanten i bunden af den glazede kage.
  4. Placer svanerne på toppen.