Fine, små kager med bund af chokolade og lækker mousse af appelsin og mango (©DR)

Mangokupler

En lille kage sprængfyldt af smag fra de varme lande

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Gelé

  • 2 spsk. rød hibiscus teblomster
  • 5 dl vand
  • 0,5 stang vanilje
  • 5 blade husblas

Hvid chokolade med appelsinskal

  • 300 g hvid chokolade
  • 2 stk. appelsin (skallen heraf)

Mangomousse

  • 350 g mango
  • 1 stk. lime (saft)
  • 0,5 stang vanilje
  • 30 g flormelis
  • 2 dl piskefløde
  • 3 blade husblas
  • 1 smule gul farve

Chokolade/appelsinbund

  • 185 g smør
  • 300 g sukker
  • 4 stk. æg
  • 180 g mel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 50 g mørk chokolade
  • 2 spsk. kakao
  • 1 dl mælk
  • 1 stk. appelsin (skal)
  • 1 dl appelsinsaft

Fremgangsmåde

Gelé

  1. Varm teen op med vandet, kom vaniljestangen i, som du har skrabet ud sammen med lidt sukker.

  2. Varmes op sammen.

  3. Kom husblas i som du har haft i koldt vand i 30 min.

  4. Kom dem i små runde forme i en silikonemåtte og stil dem i fryseren.

  5. Sæt silikonen på et brat så det kan løftes til fryseren

Hvid chokolade med appelsinskal

  1. Smelt hvid chokolade i en varmefast skål over et vandbad eller i mikrobølgeovnen. Pas på, at den hvide chokolade ikke bliver for varm, så den bliver grynet i konsistensen.

  2. Tilsæt revet appelsinskal til chokoladen, og rør det godt sammen. Pensl et lag chokolade i silikoneformen og stil formen i fryseren i ca. 10 minutter.

  3. Find silikoneformen frem fra fryseren, og pensl endnu et lag chokolade, så formen er dækket godt til.

  4. Stil formen tilbage i fryseren i ca. 10 minutter.

Mangomousse

  1. Lav mangomoussen, mens kagen står til afkøling

  2. Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter.

  3.  Vask mangoen, og skræl den. Skær den i så små tern.

  4. Kom mangoen i en gryde sammen med limesaft og korn fra en halv vaniljestang. Kog det ved middel varme i ca. 10-15 minutter.

  5. Kom den varme mango i en blender, og blend det til en ensartet puré. Gem 100 g af puréen til mangosylt. 

  6. Tilsæt flormelis til de 250 g mangopuré, og smag på puréen.

  7. Tilsæt eventuelt mere flormelis.

  8. Kom puréen tilbage i gryden, og giv det et lille opkog.

  9. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og bland det godt sammen med mangopuréen.

  10. Lad puréen afkøle. Pisk fløden til skum, og bland det sammen med mangopuréen.

Chokolade/appelsinbund

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Smør en form eller kom bagepapir i. 

  2. Rør det bløde smør sammen med sukker på en køkkenmaskine, til det er hvidt. Tilsæt æggene.

  3. Smelt den mørke chokolade i mikroovnen (husk at røre i det indimellem) og rør det sammen med mel og bagepulver.

  4.  Tilsæt kakao, reven appelsinskal, mælk og appelsinsaft. Bland det med sukker-smør-blandingen.

  5. Hæld dejen i formen og bag den på nederste rille i ovnen. En høj chokoladekage i springform bages i 45-60 minutter.

  6. En flad chokoladekage i bageform bages i 30-40 minutter. Kagen skal endelig ikke have for længe, da den så bliver tør, så hold øje med den. 

 

Pynt

  1. Pistacie rundt om kanten, som er sat på med lidt varm hvid chokolade. Herudover bånd og blomster.