Mangokupler
En lille kage sprængfyldt af smag fra de varme lande
Tilberedningstid:
4 timer
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Gelé
- 2 spsk. rød hibiscus teblomster
- 5 dl vand
- 0,5 stang vanilje
- 5 blade husblas
Hvid chokolade med appelsinskal
- 300 g hvid chokolade
- 2 stk. appelsin (skallen heraf)
Mangomousse
- 350 g mango
- 1 stk. lime (saft)
- 0,5 stang vanilje
- 30 g flormelis
- 2 dl piskefløde
- 3 blade husblas
- 1 smule gul farve
Chokolade/appelsinbund
- 185 g smør
- 300 g sukker
- 4 stk. æg
- 180 g mel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 50 g mørk chokolade
- 2 spsk. kakao
- 1 dl mælk
- 1 stk. appelsin (skal)
- 1 dl appelsinsaft
Fremgangsmåde
Gelé
- Varm teen op med vandet, kom vaniljestangen i, som du har skrabet ud sammen med lidt sukker.
- Varmes op sammen.
- Kom husblas i som du har haft i koldt vand i 30 min.
- Kom dem i små runde forme i en silikonemåtte og stil dem i fryseren.
- Sæt silikonen på et brat så det kan løftes til fryseren
Hvid chokolade med appelsinskal
- Smelt hvid chokolade i en varmefast skål over et vandbad eller i mikrobølgeovnen. Pas på, at den hvide chokolade ikke bliver for varm, så den bliver grynet i konsistensen.
- Tilsæt revet appelsinskal til chokoladen, og rør det godt sammen. Pensl et lag chokolade i silikoneformen og stil formen i fryseren i ca. 10 minutter.
- Find silikoneformen frem fra fryseren, og pensl endnu et lag chokolade, så formen er dækket godt til.
- Stil formen tilbage i fryseren i ca. 10 minutter.
Mangomousse
- Lav mangomoussen, mens kagen står til afkøling
- Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter.
- Vask mangoen, og skræl den. Skær den i så små tern.
- Kom mangoen i en gryde sammen med limesaft og korn fra en halv vaniljestang. Kog det ved middel varme i ca. 10-15 minutter.
- Kom den varme mango i en blender, og blend det til en ensartet puré. Gem 100 g af puréen til mangosylt.
- Tilsæt flormelis til de 250 g mangopuré, og smag på puréen.
- Tilsæt eventuelt mere flormelis.
- Kom puréen tilbage i gryden, og giv det et lille opkog.
- Vrid den udblødte husblas fri for vand, og bland det godt sammen med mangopuréen.
- Lad puréen afkøle. Pisk fløden til skum, og bland det sammen med mangopuréen.
Chokolade/appelsinbund
- Tænd ovnen på 175 grader. Smør en form eller kom bagepapir i.
- Rør det bløde smør sammen med sukker på en køkkenmaskine, til det er hvidt. Tilsæt æggene.
- Smelt den mørke chokolade i mikroovnen (husk at røre i det indimellem) og rør det sammen med mel og bagepulver.
- Tilsæt kakao, reven appelsinskal, mælk og appelsinsaft. Bland det med sukker-smør-blandingen.
- Hæld dejen i formen og bag den på nederste rille i ovnen. En høj chokoladekage i springform bages i 45-60 minutter.
- En flad chokoladekage i bageform bages i 30-40 minutter. Kagen skal endelig ikke have for længe, da den så bliver tør, så hold øje med den.
Pynt
- Pistacie rundt om kanten, som er sat på med lidt varm hvid chokolade. Herudover bånd og blomster.