Marcipan-nougatkuglerne er lækre julegodter der smager af en million. (©DR)

Marcipan-nougatkugler

'Nu er det altså jul igen, det lader sig ikke skjule'. Konditor Mette Blomsterberg lavede i programmet 'Det søde liv' disse lækre marcipan- og nougatkugler med tivolikrymmel, der bliver til dejligt juleknas.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

 • 200 g ren rå marcipan
 • 100 g nougat
 • 300 g lys chokolade
 • 50 g tivolikugler eller krymmel

Fremgangsmåde

 1. Marcipan og nougat deles op i 25 stykker af hver. Hvert nougat stykke trykkes ind i midten af marcipanstykket. Marcipanen foldes rundt om nougatstykket, således at det kun er marcipanen der er yderst.
 2. Tril til runde kugler og lad dem lufttørre indtil chokoladen de skal dyppes i, er tempereret færdig.
 3. Temperering af lys chokolade:
  Chokoladen hakkes fint. Halvdelen opvarmes i vandbad til 48 grader. Den anden halvdel kommes op i en rimelig stor skål.
 4. 2/3 af den smeltede del, kommes op i skålen med den finthakkede, usmeltede del. De 2 "smelter" sammen. Tilføj kun mere af den smeltede del, hvis de 2 ikke naturligt smelter sammen. Opvarm aldrig denne nu tempererede chokolade. Stivner den derimod for hurtigt, tilføjes da en anelse mere af den smeltede, varme del. Alt dette hurlumhej, er for at sikre et blankt udseende og et sprødt/ stift knæk…Hvis temperaturen overstiger 30 grader er man nødt til at påbegynde en ny temperering.
 5. Overskydende chokolade kan sagtens genbruges næste gang, man har mod på at begive sig ud i chokoladetempereringens mysterium eller bruges som smag i chokoladecremer og lignende.
 6. Hver kugle dyppes enkeltvis i tempereret lys chokolade, gaflen dryppes godt af inden de overtrukne kugler kommes direkte ned til tivolikrymmel og vendes rundt, til de er dækket overalt. 
 7. Den færdige konfekt stilles eventuelt nogle minutter i køleskab for at chokoladen kan stivne. Konfekten opbevares i køleskab i tætsluttende dåse.