Du kan sagtens skifte drysset ud, hvis du hellere vil have noget andet, og med lidt god vilje kan du også servere disse æg til jul (©DR)

Marcipan påskeæg

Mette Blomsterberg viser hvordan du til påske, kan lave lækre marcipan påskeæg. Du er sikker på at imponere familien eller gæsterne med disse æg, der sagtens kan ligne dem du køber i butikkerne.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Marcipan-nougat æg

  • 2 stk. usprøjtede appelsiner
  • 475 g ren, rå marcipan
  • 160 g god blød nougat

Chokolade overtræk og drys

  • 350 g mørk chokolade 60%
  • 15 g finthakkede usaltede pistaciekerner

Fremgangsmåde

Marcipanæg

  1. Skyl appelsinerne og riv skallen fint på en bageplade beklædt med en bagemåtte eller bagepapir. Sæt pladen i en 50 grader varm ovn og lad det tørre i ovnen i 10 minutters tid.
  2. Tag pladen ud af ovnen og lad det afkøle nogle minutter.
  3. Ælt halvdelen af appelsinskallen og marcipanen sammen med hænderne til en ensartet masse. Del marcipanmassen i 16 lige store stykker. Del også nougaten i 16 lige store stykker.
  4. Pak nu hvert lille stykke nougat ind i et stykke appelsin-marcipanmasse ved at folde marcipanen op om nougaten, så den bliver helt skjult. Tril dem først til runde glatte kugler og derefter til fine æg. Læg dem på bagepapir og lad dem lufttørre ved stuetemperatur. 

Temperer chokoladen:

  1. Hak chokoladen fint. Smelt lidt over halvdelen forsigtigt i en skål over et varmt vandbad (ikke kogende) til 48-50 grader. Kom den anden halvdel af den finthakkede chokolade op i en anden stor skål.
  2. Hæld halvdelen af den 48-50 grader varme smeltede chokolade op i skålen med den finthakkede chokolade, så de to stille og roligt smelter sammen under omrøring.
  3. Tilføj mere og mere af den smeltede chokolade, hvis det er nødvendigt. Den nu temperede chokolades arbejdstemperatur er 31-33 grader. Overstiger man 34 grader, skal man temperere på ny.
  4. Dyp æggene enkeltvis i den temperede chokolade med en chokoladegaffel.
  5. Sæt de overtrukne æg af på bagepapir og drys straks med den finthakkede pistacie og den tørrede appelsinskal. Lad overtrækket hærde nogle minutter i køleskab.Opbevar bedst chokoladeæggene ved 10-15 grader i en lufttæt beholder. 

TIP: Pak dem eventuelt fint ind i celofan & forær dem til én du holder særligt af…