Fine marcipanfrugter pynter flot på julebordet - og så smager de også godt. (©DR)

Marcipanfrugt

I programmet ' Jul - med Timm, Markus og Katrine' lavede bagedystdommer Katrine disse smukke marcipanfrugter, som både er hyggelige og kreative at forme og male, men også mindst lige så hyggelige at spise. Brug marcipanfrugterne som spiselig pynt og konfekt.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

  • 500 g ren, rå marcipan
  • frugtfarve eller pastafarve efter ønske
  • 50 g kakaosmør
  • evt. stilke fra æbler og pærer som pynt

Fremgangsmåde

  1. Form frugter af marcipanen efter fri fantasi.
  2. Farvelæg dem med frugtfarve.
  3. Varm kakaosmørret op og rul frugterne i det, så det omkranser frugten med en ”hinde”. 
  4. Sæt stilke på. 
  5. Nu er frugten klar til pynt og servering på julebordet.

Opskriften findes i samlingen

Jul - med Timm, Markus og Katrine