At lave søde små marcipangrise med yndige tryner er en hyggelig juleaktivitet for hele familien. (©DR)

Marcipangrise

Hjemmelavede marcipangrise med de mest bedårende tryner er perfekte som konfekt eller mandelgaver til jul. Med Mette Blomsterbergs opskrift er der sikret julehygge for hele familien, når de små grises skal formes - og spises.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Marcipangrise

  • 225 g ren rå marcipan
  • 16 stk. mandler
  • 1 tsk. past. æggehvider

Glasur

  • 25 g flormelis
  • 1 knivspids past. æggehvider
  • 25 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Lav marcipangrisene:
    Vej ca. 40 g marcipan af til hver grisekrop incl. hoved. Allerførst modelleres en helt rund og glat kugle. Denne runde, glatte kugle trilles nu til en aflang, tyk pølse. Det er vigtigt at man under hele processen afsætter så få fingeraftryk som muligt - anvend altid håndflader og håndrødder i stedet for fingre.
  2. Form nu trynen ved at modellere den ene ende af den aflange pølse, så det dannes en slags "flaske facon". Tryk trynen flad med en lille finger. Afsæt to næsebor med en modeller pind. Modeller nu 2 små ens runde kugler til ører. Hver lille kugle modelleres til en dråbe. Hver dråbe markeres med modeller-pinden i midten, således at ørets kløft dannes. Påsæt begge ører med en anelse pasteuriseret æggehvide som lim og tryk godt til.
  3. Husk at give god plads til øjenhuller. Øjenhullerne stikkes med modellér-pinden. Montér fire ben med fire mandler. Dyp gerne mandlerne i en anelse pasteuriseret. æggehvide. Halen modelleres af en lang tynd pølse - tynd i den yderste ende. Montér halen, krøllet og fin.
  4. Glasur og øjne:
    Flormelis og lidt pasteuriseret æggehvide piskes hvid og luftig med en håndmikser. Glasuren er færdig, når konsistensen er luftig, hvid og netop ikke flyder sammen, når piskningen stoppes. Glasuren fyldes i et lille cornet (bagepapirs kræmmerhus), og grisens øjenhuller fyldes nu helt op med glasur. Vær omhyggelig.
  5. Slutteligt fyldes den smeltede chokolade i en lille cornet, og grisens pupiller sprøjtes. Vær omhyggelig.

    TIP: Lad glasuren tørre nogle timer, inden grisene pakkes ind eller lignende, da de er sarte inden tørring.

    Sendt første gang 20. 12 2010