(Foto: David Bering ©Montgomery)

Marcipankiks med karamel og chokolade

Giv dig i kast med disse sprøde hapsere, der består af marcipankiks, karamel, chokolade og et lille drys salt.

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 150 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 40 g smør
  • 1 dl piskefløde
  • 200 g gold chokolade
    (andre kan også bruges)
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  2. Rul marcipanen ud mellem 2 stykker bagepapir til 3-4 mm tykkelse.
  3. Udstik marcipankiks med en rund udstikker, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 5 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af efterfølgende.
  4. Kom sukker i en gryde, og smelt det ved lav varme, uden at
  5. du rører for meget i det. Når alt sukkeret er smeltet, fjernes gryden fra varmen, og smørret tilsættes. Rør det godt sammen, og sæt gryden over på blusset igen. Tilsæt nu fløden, og rør godt. Hvis karamellen klumper her, så fortvivl ej – den vil blive mere jævn og glat, jo mere den varmes op og røres i
  6. undervejs. Når karamellen er blevet jævn og tyk, tages den af
  7. varmen.
  8. Hæld karamellen over i en ren skål. Husk, at massen vil tykne, når den køles af. Lad fyldet køle helt af i skålen.
  9. Fordel et lag karamel på hver marcipankiks og kom dem på køl, imens chokoladen smeltes.
  10. Temperer chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad.
  11. Dyp karamelkiksene i den smeltede chokolade eller pensl chokoladen
  12. på. Drys lidt salt oven på chokoladen, og lad dem tørre på et stykke bagepapir.
  13. Opbevares i en lufttæt beholder på køl eller ved stuetemperatur.