Marinerede muslinger med peberfrugter (©DR)

Marinerede muslinger

Er du vild med blåmuslinger? De bliver bestemt ikke dårligere af at komme under kærlig behandling af Anne Hjernøe og ingredienser som hvidløg, peberfrugter og sherry som yderligere smagsgivere.

Muslingerne har godt af at stå og trække smag i peberfrugtblanding en times tid, men også gerne til næste dag.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 smule frisk timian
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. gul peberfrugt
  • 1 stk. grøn peberfrugt
  • 1 smule koldpresset jomfruolivenolie
  • 0,5 dl sherryeddike
  • 1-2 spsk. rørsukker
  • 1 smule salt
  • 1 smule friskkværnet sort peber
  • 1 smule bredbladet persille

Fremgangsmåde

  1. En gryde med vand bringes i kog. Blåmuslingerne skylles og renses godt, de åbne muslinger bankes let mod kanten af vasken. Lukker de sig, kan de spises. Er de stadig åbne, er de døde og bør kasseres. Muslingerne kommes i det spilkogende vand og koger i 3-4 minutter, hvorefter de hældes i et dørslag og køler lidt af. 

  2. Mens muslingerne koges, varmes olie op på en stor og gerne lidt dyb pande. Det fintskåret løg steges i olien for mellemsvag varme, til det bliver klart og gennemsigtigt i farven, derefter tilsættes finthakket hvidløg, peberfrugt i strimler og timian og det hele steger i 4-5 minutter. Så tilsættes eddike og sukker, og det hele steger yderligere et par minutter. 

  3. De afkølede muslinger plukkes ud af skallerne og kommes på panden til peberfrugtblandingen og steger med i nogle minutter. Muslingerne har godt af at stå og trække smag i peberfrugtblandingen i minimum en times tid, men også gerne til næste dag. 

  4. Retten kan serveres både varm, lun og kold. Drys med lidt bredbladet persille før serveringen og spis et godt friskbagt brød til.