Marinerede svinekoteletter
Prøv Jamie Olivers opskrift på en dejlig svinekotelet med smag fra en dejlig, frisk marinade. Server den med kartofler og en god sovs, eller hvad du ønsker.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Fad med svinekoteletter
- 1 bundt timian
- 1 smule salt
- 1 stk. hvidløg
- 1 stk. citron
- 1 smule olivenolie
- 4 stk. store, tykke svinekoteletter
-
600 g
kartofler
(om muligt røde kartofler)
- 400 g pastinakker
- 1-2 stk. pærer
Sauce
- 0,5 stk. tørt brød
- 1 bundt mynte
- 1 tsk. dijonsennep
- 12 spsk. olivenolie
- 1 smule salt
- 1 smule peber
- 1 spsk. rødvinseddike
- 1 smule vand
Fremgangsmåde
- Fjern de hårdeste stilke på timianen. Hak bladene og knus de blødere stilke i en morter sammen med salt. Knus hvidløget let i morteren. Tilsæt lidt citronskal. Pres citronsaft ned i morteren. Til sidst tilsættes olivenolie, og det hele blandes.
- Lad svinekoteletterne marinere i et par timer i en bradepande. Skær resten af citronen i skiver og tilsæt dem. Skær kartoflerne i skiver på en centimeter og læg dem i bradepanden. Skær pastinakker og pærer i både. Bland kartofler, pastinakker og pærer i marinaden og læg koteletterne ovenpå. Sæt bradepanden i ovnen i op til en times tid ved 250 grader.
- Til saucen fjernes skorpen på brødet, og brødet skæres i tern. Hak mynten og bland den med brødterningerne. Tilsæt dijonsennep, olie, salt, peber og rødvinseddike og en anelse og rør blandingen godt rundt. Lad den stå og hvile i en halv times tid. Denne sauce kan også serveres til lammekød eller kogt kylling.