Marinerede svinekoteletter kan hele familien lide. (©Scanpix)

Marinerede svinekoteletter

Prøv Jamie Olivers opskrift på en dejlig svinekotelet med smag fra en dejlig, frisk marinade. Server den med kartofler og en god sovs, eller hvad du ønsker.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Fad med svinekoteletter

  • 1 bundt timian
  • 1 smule salt
  • 1 stk. hvidløg
  • 1 stk. citron
  • 1 smule olivenolie
  • 4 stk. store, tykke svinekoteletter
  • 600 g kartofler
    (om muligt røde kartofler)
  • 400 g pastinakker
  • 1-2 stk. pærer

Sauce

  • 0,5 stk. tørt brød
  • 1 bundt mynte
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 12 spsk. olivenolie
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 1 smule vand

Fremgangsmåde

  1. Fjern de hårdeste stilke på timianen. Hak bladene og knus de blødere stilke i en morter sammen med salt. Knus hvidløget let i morteren. Tilsæt lidt citronskal. Pres citronsaft ned i morteren. Til sidst tilsættes olivenolie, og det hele blandes. 
  2. Lad svinekoteletterne marinere i et par timer i en bradepande. Skær resten af citronen i skiver og tilsæt dem. Skær kartoflerne i skiver på en centimeter og læg dem i bradepanden. Skær pastinakker og pærer i både. Bland kartofler, pastinakker og pærer i marinaden og læg koteletterne ovenpå. Sæt bradepanden i ovnen i op til en times tid ved 250 grader. 
  3. Til saucen fjernes skorpen på brødet, og brødet skæres i tern. Hak mynten og bland den med brødterningerne. Tilsæt dijonsennep, olie, salt, peber og rødvinseddike og en anelse og rør blandingen godt rundt. Lad den stå og hvile i en halv times tid. Denne sauce kan også serveres til lammekød eller kogt kylling.