En intens og tung marmorkage med friske bær, chokolade og mazarin. (©DR)

Marmorkage med hindbær

En svampet og tung marmorkage med mazarinmasse, hindbær og en tyk og intens chokoaldeganache på toppen. Kagen bagte Elissa i Den store bagedyst 2018 som en favoritbagning. Kagen er perfekt til eftermiddagskaffen.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mazarinmasse

  • 200 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • ½ helt æg
    (stuetemeratur)

Sandkagedej

  • 175 g blødt smør
  • 175 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 3 hele æg
  • 2 æggeblommer
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g mørk, smeltet chokolade
  • 200 g friske hindbær

Chokoladeganache

  • 200 g mørk chokolade
  • 50 ml piskefløde

pynt

  • 250 g friske hindbær
  • 100 g mørk chokolade, tempereret
  • 100 g sukker

Fremgangsmåde

Mazarinmasse

  1. Riv marcipan groft på rivejern. 
  2. Tilføj sukker og smør. Brug fingrene til at findele smør i mazarinmassen.
  3. Pisk æg i mazarinmassen.

Sandkagedej

  1. Forvarm ovnen på 180°C varmluft. Smør en springform. 
  2. Pisk blødt smør, sukker og korn af vaniljestang sammen til en hvid luftig masse. 
  3. Tilføj æg ét ad gangen under piskning. Pisk langsomt æggeblommer i dejen. 
  4. Sigt mel og bagepulver i dejen.  
  5. Bland mazarinmassen i dejen. 
  6. Hæld 1/3 af dejen i en ny skål og bland smeltet chokolade i dejen. 
  7. Bland 50 g mel med hele friske bær. Vend bær forsigtigt i grunddejen. 
  8. Start med at hælde chokoladedej i springform. Fortsæt med skiftevis hindbærdej og chokoladedej i springform. Lav et mønster i dejen med en kniv. 
  9. Bag på 180°C varmluft i 40-­50 min. Afkøl på bagerist.

Chokoladeganache

  1. Smelt mørk chokolade over vandbad. 
  2. Varm fløden op og hæld over chokoladen.  
  3. Bland forsigtigt til en ensartet masse. Afkøl. 

Pynt og samling

  1. Smelt sukker til karamel og lav snirkler. 
  2. Temperer chokoladen og lav snirkler (kræver at kagen når at køle af). 
  3. Hæld chokoladeganache over den afkølede kage. 
  4. Pynt med hindbær og snirkler. Server.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 2