Marokkansk fladbrød (©DR)

Marokkansk fladbrød

Prøv Jamie Olivers opskrift på fladbrød inspireret af det marokkanske køkken. Brødet kan bruges til lige hvad du ønsker, og er specielt godt som tilbehør til hovedretten

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg ubleget hvedemel
  • 14 g tørgær
  • 30 g salt
  • 0,5 l lunkent vand
  • 30 g sukker
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 1 tsk. spidskommen

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, gær, salt, sukker og vand og ælt det til en dej. Hæld vandet fra kikærterne og læg dem midt i på dejen. Knus korianderfrø og spidskommen i en morter. 
  2. Mas kikærterne og ælt dem og krydderierne ind i dejen. Når dejen er blevet glat, rulles den sammen til en pølse. Skær dernæst dejen i skiver – der bliver omkring 13 brød af denne portion. Rul skiverne ud, så de bliver helt flade. Bag de flade brød direkte på risten ved 240-250 grader i 3-4 minutter. Man kan fryse brødene, inden de bliver bagt.