Kryddersalt løfter din mad til nye højder - og så ser der flot ud. (©DR)

Marokkansk kryddersalt

Pift din salt op med lækre urter, og nyd den aromatiske smag af marokkanske urter på din mad, på dit æg eller i madlavningen. Kogekone Camilla Plum viste i programmet 'Mad der holder' hvordan.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 stort bundt frisk koriander
  • 2 håndfulde rosenblade
  • 1 citron, skal heraf
  • 5-6 friske chili
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • 2 håndfulde marokkansk mynte
  • groft salt

Fremgangsmåde

  1. Kør hele molevitten i foodprocessor til urterne er knust, men saltet stadig er helt.  
  2. Da der er mange urter i denne salt, tager det lang tid at tørre. Bred det ud i et meget tyndt lag, og lad det tørre i solen på en sommerdag, eller ved laveste varme i ovnen med ovnlågen på klem (max. 50 grader).
  • TIP: Andre gode kombinationer kan være: 
  • Græsk oregano, chili, timian 
  • Estragon, kørvel, persille, dild 
  • Dild, kørvel, mynte 
  • Basilikum, dild og koriander
  • Fennikel, citronskal og citrontimian 
  • Timian, græsk oregano, mynte, sort peber