Salt-syltede citroner er et godt tilbehør til enhver ret. Fordelen ved disse er, at de kan holde sig mindst et halvt år i køleskabet. (©DR)

Marokkanske salt-syltede citroner

Det er bare hyggeligere at sylte sine egne ting, og se processen. Med denne opskrift, kan du nemt sylte dine egne citroner. Vær opmærksom på, at citronerne skal stå 1 måned, før de er klar til brug

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 5 pers.

Ingredienser

  • 1 stort sylteglas - skoldet og renset
  • 2 håndfulde citroner
    (Til at fylde glasset op)
  • 1 spsk. groft havsalt pr.citron
  • 1 stang kanel
  • 1 stk. chili
  • 1 smule korianderfrø
  • 1 smule fenikkelfrø
  • 4-5 blade laurbær

Fremgangsmåde

  1. Fjern eventuelle rester fra citronens stilk. Snit hver citron næsten igennem fra toppen – men stop et par cm før bunden. Læg et nyt snit på tværs af det første, så der nu er snittet et kryds igennem hver citron. Pres en spsk salt ind i snittet og læg citronerne tæt sammen i glasset. Undervejs kommes krydderier ved. Pres citronerne meget tæt, således at saften frigives og dækker citronerne.
  2. Gentag denne proces dagligt de første 2-3 dage. Er de ikke saftige nok til at have væske til at dække, må der hældes frisk citronsaft over dem.
  3. Efter ca. en måned bør citronerne være møre og bløde nok til at bruges. De kan holdes sig mindst et halvt år i køleskabet. Skrab/skyl evt. overskydende salt ud af citronen, inden brug.