Prøv en anderledes gulerodssalat med masser af smag ! (©Scanpix)

Marrokansk gulerod- og avocadosalat

Gulerødder i salat skal serveres med stil! Her tilberedes de med marokkansk inspiration sammen med avocado, knasende sprødt brød og den lækreste citrusdressing.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g gulerødder uden top
  • 2 tsk. hele spidskommenfrø
  • 1-2 stk. tørrede chilier
  • 1 smule havsalt
  • 1 smule sort peber
  • 2 fed hvidløg, pillet
  • 4 kviste frisk timian
  • 1 smule ekstra jomfruolivenolie
  • 1 smule rødvins - eller hvidvinseddike
  • 1 stk. appelsin, skåret igennem
  • 1 stk. citron, skåret igennem
  • 3 stk. modne avocadoer
  • 4 skiver godt brød, tykkelse på 1 cm
  • 2 håndfulde blandet vintersalat, skyllet
  • 2 bakke karse
  • 1 bæger creme fraiche
  • 4 spsk. blandet frø, ristet

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. 
  2. Kog gulerødderne i saltet vand i 10 minutter. 
  3. Imens stødes spidskommen, chili, salt og peber i en morter. Tilsæt hvidløg og plukket timian og stød til en klistret masse. Tilsæt nok olie til at dække gulerødderne samt et et godt skvæt eddike, så det bliver til en dressing. 
  4. Hæld vandet fra gulerødderne og læg dem i en skål. Hæld dressingen over gulerødderne og læg dem i en bradepande sammen med de halverede citrusfrugter med den skårne side nedad. Bag det hele i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil gulerødderne er blevet gyldne. 
  5. Skræl imens avocadoerne, skær dem i både på langs og læg dem i en stor skål. Tag gulerødderne ud af ovnen og bland dem med avocadoerne. 
  6. Rist brødskiverne og bræk dem ud hen over. 
  7. Brug en tang til at presse saft fra citrusfrugterne ned i en skål. Tilsæt samme mængde olie og lidt rødvinseddike. Smag til med salt og peber og hæld dressingen ud over gulerødder, avocadoer og croutoner. 
  8. Vend salatblade og karse i og anret på tallerkner med en stor skefuld cremefraiche, ristede frø og lidt ekstra jomfruolivenolie.