Mash - Amerikansk kartoffelmos

Simpel og lækker opskrift på krydret kartoffelmos med muskatnød og purløg. Mash er fast tilbehør til en klassisk Thanksgiving dinner, som man spiser den i USA til kalkunen.

Blød og smagfuld mash - klassisk tilbehør til thanksgiving middagen. (© DR)

Tidsmængde: 30 min Mængde: 10 pers.

Ingredienser

  • ca. 3 kg store kartofler til mos

  • 200 g smør

  • ca. ½ l sødmælk

  • salt og friskkværnet peber

  • revet muskatnød

  • 1 bundt purløg

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand der lige dækker. Kom ikke salt i vandet. Kog kartoflerne helt møre, si vandet fra og pres kartoflerne igennem en kartofflepresser. Kom puréen tilbage i gryden, tilsæt først smør mens der piskes og siden sødmælk, til mosen har en passende, lind konsistens. Smag til med salt og peber samt revet muskat. Server kartoffelmosen med fintklippet purløg på toppen.

Skal du lave en rigtig amerikansk thanksgiving dinner, kan du her også finde Brødrenes opskrifter på en ægte thanksgiving kalkun, søde kartofler, og cranberry sauce.