Maste, sprøde kartofler med bernaisesmør
Lav denne skønne amerikansk inspireret opskrift på ovnkartofler med hjemmelavet bearnaise-smør.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Kartofler
- 600 g kartofler
- 1 dl jomfruolivenolie
- 1 tsk. flagesalt
Bearnaisesmør
- 200 g smør
- 4 stk. forårsløg
- 1 bundt estragon
-
3-4 spsk.
bearnaise-essens
(Efter smag)
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Kom dem på bagepapir og mas dem flade.
- Dryp dem med rigeligt olie og drys dem med salt. Bag dem i ovnen i 25 minutter ved 225 grader.
- Rør smørret med finthakket forårsløg, finthakket estragon og bernaiseessens efter smag. Servér de varme kartofler med det kolde bernaisesmør.