Fondant er perfekt til at personliggøre dine kager, som her, hvor Andreas har lavet en hyldest til sit yndlingsfag matematik. (©DR)

Chokoladekage med hindbærmousse med matematik-pynt

2+2 giver 4, og hindbær+chokolade er lig med fest i din mund. Denne kage er lavet som en hyldest til matematik, men selvom du ikke er lige så stor fan af matematikken som kagens ophavsmand, er vi næsten sikre på, at den nok skal glide ned med velbehag alligevel.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladebund

  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 110 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 35 g kakao

Hindbærmousse

  • 100 g hindbær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2,5 dl fløde
  • Husblas så moussen kan sætte sig

Pynt

  • Fondant til at dække kagen og til pynt

Fremgangsmåde

Chokoladebunde

  1. Pisk æg og sukker luftigt og vend forsigtigt alle de tørre ingredienser i, så du får en lækker luftig bund.
  2. Hæld dejen i en 24 cm form og bag bunden i 30 minutter ved 200 grader.

Hindbærmousse

  1. Kog hindbær, sukker og vaniljesukker op. Blend det meget fint og tilsæt husblas. Lad hindbærmassen køle ned. Bland derefter fløde og hindbærmasse.
  2. Saml kagen og lad den stå på køl i tre timer.
  3. Brug fondant til pynt og vær kreativ.