Meatball pizza med aubergine, frisk mozzarella og sprød grønkål. Få opskriften på kartoffelpizzaen med rosmarin, mascarpone og hvidløg nedenfor. (Foto: Amalie Hald Knudstrup ©DR)

Meatball-pizza med aubergine, mozzarella og sprød grønkål

Sprød pizza med kødboller, aubergine, sprød grønkål og mozzarella. Perfekt til weekenden, hvor det gerne må være lidt ekstra lækkert.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 500 g hvedemel
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 1,5 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt

Fyld

  • 0,5 dl tomatsauce
  • 1 stk. mozzarella
  • 0,5 stk. aubergine
  • 1 stængel grønkål

Meatball

  • 100 g oksekød
  • 0,5 stk. rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

Dej:

  1. Bland vand, gær, salt, sukker og olie.
  2. Tilføj mel.
  3. Ælt.
  4. Stilles til hævning i 30 min.


Fyld:

  1. Skær aubergine i skiver.
  2. Riv grønkål i små mundrette stykker.


Meatball:

  1. Bland alle ingredienser.
  2. Form til små kødboller.
  3. Ingredienser til dej blandes. Stilles herefter til hævning i 30 min.


Fremgangsmåde:

  1.  Når dejen har hævet rulles den tyndt ud.
  2. Tomatsauce kommes på og herefter resten af ingredienserne.
  3. Drys med salt og peber.
  4. Bages i ovnen i 10-12 min. i 270 grader varmluft på en varm bageplade.


TIP: For at få en sprødere bund, kan man stille bagepladen med pizzaen i bunden af ovnen. Vær dog sikker på at din ovn og din bageplade kan holde til det.


Få opskriften på kartoffelpizzaen her.