Det kræver få ingredienser at tilberede kartofler på en ekstra indbydende måde. (Foto: Oskar Westh-Madsen ©DR)

Mesterkokkens bedste tricks: Kartoffelelskerens livret

Kartofler behøver ikke spille andenviolin til dit kød eller fisk. Her guider køkkenchefen fra Restaurant Pony dig til at give kartoflerne nyt liv, så de bliver helt uimodståelige.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1/2 kg kartofler, skrubbede
  • 1 l vand
  • 50 g fint salt
  • 50 g ærter (gerne friske)
  • 20 stk. syltede perleløg, skåret i halve og delt i 'skaller'
  • 25 g smør
  • 80 g friskost eller tør havarti
  • 40 g kartoffelchips

Fremgangsmåde

  1. Bring vand og salt i kog.
  2. Tilsæt kartoflerne og sørg for, at kogningen fortsætter roligt. Det er vigtigt, at kogevandet er meget salt (50 g/l), da den korte tilberedningstid på kartofler ikke tillader meget krydring.
  3. Tjek hvert andet minut kartoflerne med en stegenål. Slipper de nålen nemt, er de færdige. Det tager 8-12 minutter alt efter størrelse.
  4. Lad kartoflerne afkøle let i et dørslag.
  5. Gennemvarm ærter og perleløgskallerne med smør i den stadig varme gryde.
  6. Anret kartoflerne i små skåle eller et stort fad.
  7. Overhæld med ærter og løg.
  8. Garner med ost og knus afslutningsvis sprøde chips over retten.