Peberfrugterne er fyldt med blandt andet kidneybeans, oksekød, majs og ris og krydret med chili og spidskommen. Og de smager fantastisk. (©DR)

Mexicanske fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter er en nem og lækker hverdagsret, og kan også sagtens serveres til gæster - måske med en grøn salat og en lækker guacamole til. Peberfrugterne er her fyldt med blandt andet ris, bønner og oksekød og drysset med cheddarost.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. peberfrugter - store
  • 200 g hakket oksekød
  • 0,5 dåse kidneybønner
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 2 dl kogt ris
  • 1 stk. lille dåse majs
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • 1 smule chili
    (Efter smag)
  • 1 smule salt og peber
    (Efter smag)
  • 50 g cheddarost

Fremgangsmåde

  1. Skær et 'låg' af peberfrugterne ca. to cm fra toppen. Fjern kerner og lameller og læg peberfrugterne på en bageplade med bagepapir. 
  2. Hak peberfrugten fra 'låget' fint, og snit desuden løg og hvidløg fint. 
  3. Varm olien op i en gryde, svits løg og hvidløg og brun kødet med. Tilsæt ris, bønner, peberfrugt og majs og varm det hele godt igennem. Smag til med spidskommen, chili salt og peber. 
  4. Fyld peberfrugterne med kødblandingen, drys cheddarost over og bag peberfrugterne ved ca. 200 grader i 20 minutter.  

TIP: Server peberfrugterne med en enkel salat og en cremet guacamole - f.eks. denne opskrift.