Mias thaiinspirerede cocktailkage
Mias cocktailkage er inspireret af de thailandske smage. Hendes kage indeholder thaibasilikum, galanga og citrongræs.
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Thaibasilikumsmousse
- 3 blade husblas
-
1 dl
fløde
(+ 1,3)
- 50 g hvid chokolade
- 10 g sukker
- 10 g limesaft
- 1 spsk. rom
- 30 g thaibasilikum
Kokosbunde
- 2 æg
- 100 g sukker
- 100 g mel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 30 g kokosmel
Citrongræsgele med rom
- 80 g citrongræs
- 80 g sukker
- 280 g vand
- 3 blade husblas
- 25 g rom
- 5 g limesaft
Myntesirup med rom og kokosvand
- 10-15 g mynte
- 1 dl kokosvand
- 70 g sukker
- 30 g rom
Gennemsigtig gele til toppen
- 100 g glukosesirup
- 50 g vand
- 50 g sukker
- 2 blade husblas
Limecurd
-
4
lime
(skallen herfra)
- 100 g limesaft
- 150 g sukker
- 2 blade husblas
- 2 æg
- 30 g smør
- 30 g kokosolie
- en smule grøn farve
Pynt
- en smule isomalt
- en smule spiselig guldmaling
Galangamousse
- 130 g galanga
- 50 g sukker
- 2 dl vand
- 30 g limesaft
- 3 dl fløde
- 4,5 dl husblas
Fremgangsmåde
Basilikumsmousse:
- Læg husblas i blød.
- Varm 1 dl fløde op sammen med chokolade og sukker til det smelter.
- Tilsæt husblas, basilikum og limesaft. Blend helt fint og sigt det.
- Pisk det sidste fløde luftigt, og vend det sammen.
- Kom moussen i bunden af en silikoneform eller lignende.
Citrongræsgelé :
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Hak citrongræsset, og lad det simre sammen med vand og sukker i mindst 10 minutter.
- Sigt det hele, og tilsæt husblas, lime og rom.
- Lad det sætte sig på frys i ønsket form.
Kokosbunde :
- Pisk sukker og æg luftigt.
- Tilsæt mel, bagepulver og kokosmel.
- Fordel i to cirkler på bagepapir, og bag ved 200 g i 5 minutter.
Limecurd :
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Kom alt på nær husblas i en gryde, og varm det op under omrøring til det tykner. Du skal cirka ramme 65 grader – det må ikke koge.
- Tilsæt udblødt husblas, og rør rundt, til husblassen er opløst.
- Pensl kokosbundene med myntesirup.
- Placér den ene bund ovenpå citrongræsgeléen, og hæld den letafkølede curd over bunden.
- Lad det sætte sig helt i fryseren.
Galangamousse :
- Bland vand og galanga, og sigt det.
- Varm galangasaft, limejuice, sukker og husblas op i en gryde. Det må ikke koge.
- Vend det med letpisket fløde.
- Hæld moussen over det grønne mønster, og plcér de andre kolde elementer af gelé, bund med sirup og curd nede i moussen.
- På toppen placeres den sidste bund penslet med myntesirup.
Klar gelé :
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Varm vand, sukker og glukose op i en gryde.
- Når sukkeret er opløst, tilsættes den udblødte husblas.
- Lad den køle lidt af, inden den hældes over kagen.
Pynt:
- Smelt isomalten i en gryde.
- Hæld en passende mængde ud på en silikonemåtte smurt med meget lidt olie.
- Placér måtten med den varme sukker ovenpå en kop, sæt den fast med klemmer rundt langs siden i silikonemåtten, og lad den køle af.
- Når den er kølet helt af, tages den af måtten, og males med guld i kanten.