Mia har fundet inspiration i de thailandske smage, som både har givet kagen smag og de flotte lysegrønne farver. (©DR)

Mias thaiinspirerede cocktailkage

Mias cocktailkage er inspireret af de thailandske smage. Hendes kage indeholder thaibasilikum, galanga og citrongræs.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Thaibasilikumsmousse

  • 3 blade husblas
  • 1 dl fløde
    (+ 1,3)
  • 50 g hvid chokolade
  • 10 g sukker
  • 10 g limesaft
  • 1 spsk. rom
  • 30 g thaibasilikum

Kokosbunde

  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g mel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 30 g kokosmel

Citrongræsgele med rom

  • 80 g citrongræs
  • 80 g sukker
  • 280 g vand
  • 3 blade husblas
  • 25 g rom
  • 5 g limesaft

Myntesirup med rom og kokosvand

  • 10-15 g mynte
  • 1 dl kokosvand
  • 70 g sukker
  • 30 g rom

Gennemsigtig gele til toppen

  • 100 g glukosesirup
  • 50 g vand
  • 50 g sukker
  • 2 blade husblas

Limecurd

  • 4 lime
    (skallen herfra)
  • 100 g limesaft
  • 150 g sukker
  • 2 blade husblas
  • 2 æg
  • 30 g smør
  • 30 g kokosolie
  • en smule grøn farve

Pynt

  • en smule isomalt
  • en smule spiselig guldmaling

Galangamousse

  • 130 g galanga
  • 50 g sukker
  • 2 dl vand
  • 30 g limesaft
  • 3 dl fløde
  • 4,5 dl husblas

Fremgangsmåde

Basilikumsmousse:

  1. Læg husblas i blød.
  2. Varm 1 dl fløde op sammen med chokolade og sukker til det smelter.
  3. Tilsæt husblas, basilikum og limesaft. Blend helt fint og sigt det.
  4. Pisk det sidste fløde luftigt, og vend det sammen.
  5. Kom moussen i bunden af en silikoneform eller lignende.

Citrongræsgelé :

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Hak citrongræsset, og lad det simre sammen med vand og sukker i mindst 10 minutter. 
  3. Sigt det hele, og tilsæt husblas, lime og rom.
  4. Lad det sætte sig på frys i ønsket form.

Kokosbunde :

  1. Pisk sukker og æg luftigt.
  2. Tilsæt mel, bagepulver og kokosmel. 
  3. Fordel i to cirkler på bagepapir, og bag ved 200 g i 5 minutter.

Limecurd :

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Kom alt på nær husblas i en gryde, og varm det op under omrøring til det tykner. Du skal cirka ramme 65 grader – det må ikke koge.
  3. Tilsæt udblødt husblas, og rør rundt, til husblassen er opløst.
  4. Pensl kokosbundene med myntesirup.
  5. Placér den ene bund ovenpå citrongræsgeléen, og hæld den letafkølede curd over bunden.
  6. Lad det sætte sig helt i fryseren.

Galangamousse :

  1. Bland vand og galanga, og sigt det.
  2. Varm galangasaft, limejuice, sukker og husblas op i en gryde. Det må ikke koge.
  3. Vend det med letpisket fløde.
  4. Hæld moussen over det grønne mønster, og plcér de andre kolde elementer af gelé, bund med sirup og curd nede i moussen.
  5. På toppen placeres den sidste bund penslet med myntesirup.

Klar gelé :

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Varm vand, sukker og glukose op i en gryde.
  3. Når sukkeret er opløst, tilsættes den udblødte husblas.
  4. Lad den køle lidt af, inden den hældes over kagen.

Pynt: 

  1. Smelt isomalten i en gryde.
  2. Hæld en passende mængde ud på en silikonemåtte smurt med meget lidt olie.
  3. Placér måtten med den varme sukker ovenpå en kop, sæt den fast med klemmer rundt langs siden i silikonemåtten, og lad den køle af.
  4. Når den er kølet helt af, tages den af måtten, og males med guld i kanten.