I 'Det magiske juleværksted' 2020 lavede Micki Cheng og Gorm Wisweh disse skønne æbleskiver. (©STV Production/DR)

Micki & Gorms æbleskiver

De fleste af os elsker julens søde klassikere. Men det er helt okay at sætte sit eget præg på selv de mest traditionelle julespiser, hvis bare man husker mange af de velkendte ingredienser. Æbleskiver er lig med jul for mange danskere – her kan du lave dem med et twist af æble og svesker. Opskriften giver 20-25 æbleskiver.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 3 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 240 g hvedemel
  • 1/2 tsk. natron
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 æble
  • 1/2 spsk. kanel
  • 1 spsk. sukker
  • Max 10 svesker
  • 10 g smør eller 2 spsk olie til bagning

Fremgangsmåde

  1. Skil æggene i blommer og hvider.
  2. Pisk æggehviderne stive med sukkeret.
  3. Bland æggeblommer, mel, natron, salt, vaniljesukker og kærnemælk, og pisk det sammen. 
  4. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen.
  5. Gør æblerne klar. Skræl dem, og skær dem i små mundrette stykker.
  6. Vend æbletern med kanel og sukker.
  7. Varm en æbleskivepande op, og tilføj fedtstof. Fyld op med dejen. Kom et æblestykke eller sveske i hver æbleskive. 
  8. Steg i ca. 1-2 minutter, og drej æbleskiven en kvart omgang og fyld igen med lidt dej.
  9. Vend æbleskiven helt, og bag den færdig i et par minutter.
  10. Æbleskiverne kan serveres med sukker, flormelis og syltetøj.