Smukke og krydrede knækbrød der smager af midsommer. (©DR)

Midsommer-knækbrød

I Den store bagedyst var der svensk tema, og Emil bagte disse sprøde knækbrød, der er inspireret af traditionen om at danse om majstangen. Derfor hænges knækbrødene op som blomsterkranse på majstangen og pyntes med et fint blomster-broderi-mønster, der kan lede tankerne hen på den svenske folkedragt. Knækbrødene smager dejligt krydret af æble, kanel og ingefær.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1½ dl solsikkekerner
  • 1½ dl græskarkerner
  • 1½ dl hørfrø
  • 1½ dl sesam
  • 3,75 dl hvedemel
  • 1½ dl rugmel
  • 1 tsk. salt
  • 4½ spsk. sukker
  • 4½ tsk. stødt kanel
  • 3 tsk. stødt ingefær
  • 1½ dl vand
  • 1,9 dl smagsneutral olie
  • æble
  • ca. 200 g rismel

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180° alm. ovn.
  2. Rør alle de tørre ingredienser sammen.
  3. Riv æblet groft og tilsæt det til de tørre ingredienser med vand og olie.
  4. Anbring halvdelen af dejen på et stykke bagepapir og placer endnu et stykke bagepapir oven på.
  5. Rul dejen helt tyndt ud, så hele bagepapiret er dækket – det gør ikke noget, at der kommer dej ud af siderne.
  6. Stik knækbrødene ud med to runde udstikkere og fjern overskydende dej langs kanten – det skal bruges igen. Der skal være 9 knækbrød pr. bageplade.
  7. Placer en skabelon/stencil med blomstermønster oven på knækbrødene og sigt et tyndt lag rismel ud over. Fjern skabelonen igen. 
  8. Bag i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter.
  9. Gentag til du har 3 plader med i alt 27 knækbrød.
  10. Når knækbrødene er afkølede lidt, brækkes overskydende dej af, og knækbrødene kan hænges op hvis ønsket.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 3