Mini-grydebrød er både hurtigt og nemt at lave, hvis du heller ikke helt orker at kaste dig i gang med et dagslangt grydebrødsprojekt. (©DR)

Hurtigt og nemt mini-grydebrød

Synes du også, at det er en anelse uoverskueligt at lave det perfekte grydebrød, der skal hæve op til et helt døgn? Så kan du glæde dig over, at familien Lyster Rasmussen har smækket en opskrift sammen, der på grund af grydebrødenes versionerede størrelse er lynhurtige at lave. Sæt i gang!

Tilberedningstid: Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Mini-grydebrød

  • 2 dl lunkent vand
  • 12 g gær
  • 6 g salt
  • 250 g hvedemel
  • 5 g bageenzym
    (Kan udelades men fungerer bedst med)

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær, honning og salt i det lunkne vand.
  2. NOTE: En tommelfingerregel når der bages brød er, at der skal bruges 25-30 gr. salt pr. liter vand. Det er mere end man lige tror, men det gør underværker for alt brød.
  3. Bland mel og bageenzym sammen.
  4. NOTE: Bageenzym kan købes i specialforretninger med bageartikler eller på nettet og bruges her til at gøre brødet mere luftigt. Det kan undværes, men forbered dig på et mere 'tungt' brød.
  5. Rør melet i lidt ad gangen. Når dejen bliver for tung at røre i, tilsættes resten af melet og dejen æltes i ca. 10 min. Brug endelig en køkkenmaskine til det, hvis du allerede har været i motionscenteret i dag.
  6. Når dejen er glat og lind, stilles den til hævning i ½ - 1 time.
  7. Imens tændes ovnen, der skrues op på 275 gr. og 6-8 ramekiner (eller andre mindre ildfaste skåle) stilles ind i ovnen – de SKAL være brændende varme inden dejen kommes i.
  8. Når dejen er hævet og ovnen, inkl. ramekinerne, er varme, tages én ramekine ud af gangen og fyldes ¾ med dej. Stil ramekinen ind i ovnen igen. Gør det samme med ramekine nummer to, tre osv.
  9. NOTE: Hvis ikke ramekinerne er brandvarme, vil brødet ikke slippe dem igen, når det er bagt. Og NEJ, du kan ikke smøre dem med olie eller lignende – så slipper brødet med garanti ikke.
  10. Når den sidste ramekine er i ovnen lukkes ovndøren og brødene bages i ca. 25 minutter.