De små prinsessetærter passer lige til en kop eftermiddagskaffe. (©DR)

Mini-prinsesstårta

Den svenske prinsesstårta er her lavet som små og fine kager med vaniljecreme, friske hindbær og et flot marcipanovertræk. Opskriften er lavet af blogger Linn Grubbström, der har den populære madblog 'Frk. Kræsen'. Vi lover dog, at det er de færreste, der er for kræsne til en prinsesstårta.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 5 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kagebund

  • 2 stk. æg
  • 2 dl sukker
  • 1,5 dl mel
  • 1 dl kartoffelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 dl varmt vand

Vaniljecreme

  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl mælk
  • 1 stk. æg
  • 0,5 dl majsstivelse
  • 0,3 dl sukker
  • 1 knivspids vaniljepulver

Fyld

  • 100 g friske hindbær

Marcipanovertræk

  • 200 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 0,5 tsk. glukosesirup
  • Grøn og pink pastafarve

Fremgangsmåde

Kagebund

  1. Pisk æg og sukker luftigt.  
  2. Bland mel, kartoffelmel, bagepulver, salt og vaniljepulver. Sigt det i dejen igennem en si.  
  3. Pisk sammen. Kom vand i dejen, og pisk sammen.  
  4. Fyld dejen i en smurt springform (cirka 28 cm i diameter) og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader (almindelig temperatur) i cirka 30 minutter. 
  5. Afkøl kagebunden. 

Vaniljecreme

  1. Pisk vaniljepulver, sukker og majsstivelse sammen med halvdelen af mælken. 
  2. Tilsæt æggeblommen, og pisk sammen. 
  3. Kom resterende mælk og 2 dl fløde i en gryde. Bring i kog. 
  4. Tilsæt majsblandingen, når mælkefløden koger.  Pisk et par sekunder til cremen tykner. 
  5. Kom cremen i en kold beholder. Læg et styk husholdningsfilm direkte ovenpå cremen, og sæt i køleskab, indtil den er kold. 
  6. Pisk den kolde creme glat med et piskeris. 
  7. Pisk flødeskum, og vend sammen med vaniljecremen. 

Fyld

  1. Brug en gaffel og mos hindbærrene. 

Marcipanovertræk

  1. Arbejd marcipan, flormelis og glukosesirup sammen med hænderne.  
  2. Bland 180 g marcipan med en smule grøn pastafarve. Arbejd sammen, indtil al marcipan er grøn. 
  3. Bland 20 g marcipan med en smule pink pastafarve, og arbejd sammen på samme måde. 

Samling af kagerne

  1. Stik 5 små kager ud med en kagering (cirka 7 cm i diameter). Skær over på midten. 
  2. Læg et lag mosede hindbær og creme på den nederste kagebund. Kom den anden kagebund ovenpå. 
  3. Smør creme rundt omkring og på toppen af kagerne. Lad fyldet blive højere på midten af kagerne, så de bliver kuplet.  Stil kagerne koldt, til de har sat sig. 
  4. Rul den grønne marcipan tyndt ud. Dæk kagerne, og skær overflødig marcipan væk. 
  5. Form små blomster af pink marcipan. Placer på toppen af kagerne.