Sej kage, som både børn og voksne vil elske at sætte tænderne i. (©DR)

Minnie Mouse-kage med brombær og vanilje

Imponer til børnefødselsdagen med denne flotte Minnie Mouse-lagkage

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Brombærmousse

  • 8 blade husblas
  • 600 g brombær
  • 60 g flormelis
  • 2 stængler vanilje
  • 2 stk. citroner (skal og saft)
  • 240 ml fløde
  • 240 g skyr

Vaniljecreme

  • 700 ml sødmælk
  • 2 stængler vanilje
  • 100 g sukker
  • 55 g majsstivelse
  • 170 g past. æggeblommer
  • 200 g fløde
  • 60 g mandelsplitter

Lagkagebunde

  • 1,5 stk. vaniljestang
  • 350 g sukker
  • 6 stk. æg
  • 140 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 140 g kartoffelmel
  • 80 g mandler
    (hakket)

Fondant

  • 15 stk. skumfiduser
  • 400 g brombær
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 100 g rørsukker
  • 300-350 g flormelis

Brombærgelé

  • 5 blade husblas
  • 100 g lyst rørsukker
  • 7 stk. hele stjerneanis
  • 1 stang vanilje

Smørcreme

  • 400 g sukker
  • 200 ml vand
  • 2 stk. past. æggeblomme
  • 250 g smør
  • 250 g palmin
  • 1 håndfuld pastafarve

Fremgangsmåde

Lav brombærmousse:

  1. Husblas lægges i blød i koldt vand.

  2. Bær, flormelis, vanilje samt citronsaft skal kommes i en gryde og bringes i kog i nogle minutter. Sigt kompotten og kom saften tilbage i gryden og lad det koge nogle minutter. Kom herefter husblassen i brombærsaften og lad det smelte.

  3. Stil brombærsaften på køl, og pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtig med skyr. Gerne over flere omgange, så ikke du slår luften ud af flødeskummen. Herefter kommes den afkølede brombærsaft i, og kan nu hældes over kagen.

Lav vaniljecreme:

  1. Kom 200 ml af sødmælken i en skål sammen med vanilje, sukker og majsstivelse og pisk det godt sammen. Tilsæt æggeblommerne og pisk igen.

  2. I en gryde varmes resten, 800 ml, af sødmælken op til kogepunktet, og hæles sammen med æggeblandingen. Kom herefter det hele tilbage i gryden og kog op. Pisk godt hele tiden - til cremen tykner, og majsstivelsen er "kogt ud".

  3. Kom cremen i en pose og kom den på køl, imens du pisker fløde til let flødeskum.

  4. Når cremen er helt kold, piskes den op med en håndmixer, herefter vendes flødeskummen forsigtig i og til sidst mandelsplitterne.

  5. Den er nu klar til at komme på kagen.

Lav lagkagebunde:

  1. Kom vanilje, sukker og æg i en rørerskål og pisk det til en let og lys æggesnaps.

  2. Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes i den lette æggesnaps, og de fint hakkede mandler vendes i dejen.

  3. Bag bundende i to forme (den ene form er en halvkugle-form, da dette skal være Minnies hoved) på 180 grader varmluft i ca. 30-45 min.

Lav smørcreme:

  1. Sukker og smør smeltes sammen, indtil sukkeret er smeltet og kommes i skål, og herefter på køl. Imens piskes smør og palmin i min. 10 min (afkort endelig ikke processen). Det skal være helt hvidt og luftet.

  2. Herefter tilsættes sukkerlagen og æggeblommerne på skift, så ikke smørcremen skiller. Vær endelig ikke bange for at bruge palmin - kokospalmin - bliver den bestemt ikke dårlig af, men du kan også kun bruge smør.

Fondant:

  1. Først laver du en position som skal indfarves i sort, og derefter en i lyserød og til sidst hvid. Når fondant indfarves, bliver det langt flottere end at farve den færdige hvide fondant. Særligt den sorte!

  2. Kom skumfiduserne, olie og citronsaft i mikroovnen og smelt den. Når den er homogen og smeltet sammen, tilsættes farven som ønsket. Herefter kommes meget af flormelissen op i skålen. Når du ikke kan røre mere med en ske, hæles det ud på bordet, og du ælter nu fondanten glat og smidig. Kom den færdige fondant i en pose - tæt lukket og på køl i ca. 15-30 min.

  3. Gentag processen med lyserød og den sidste position skal ikke farves, da den gerne må være helt hvid.

Lav brombærgelé:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand. Skrab vaniljekornene ud, og kom alle ingredienser op i en gryde og kog i ca. 15 min. Sigt massen og kom husblassen i brombærsaften. Kom saften i ønskede form - jeg brugte små halvkugleforme, for at illustrer Minnie Mouses hoved, og stil på køl til det har sat sig.

Samling af kagen:

  1. Du kan med fordel lave brombærgeleen første og derefter lave bund-kagen. Tag lagkagebundene (kagen) og del i 3 dele. Placer en bund nederst og kom vaniljecremen på, herefter en bund mere.

  2. Placere brombærgele halvkuglerne på lagkagebunden og kom brombærmoussen ud over. Bank forsigtig en gang for at sikre al moussen er kommet ned om brombærgele bomberne. Ellers kom mere mousse på. Herefter kommes endnu en bund på for at afslutte.

  3. Du gør det samme halvkugle-kagen. Deles i 3 og på samme måde med lagene.

  4. Kagerne overtrækkes med et tyndt lag smørcreme, og herefter kommes fondant på halvkuglekagen (som er tyndt rullet ud). Lav en sløjfe af den lyserøde fondant og kom små hvid prikker på af den hvide fondant. Der laves også ører af den sorte fondant, som sættes af madpinde.

  5. Opdel resten af smørcremen i 3 dele og farv dem i tre farver (ombre). Lav rosenhoveder på kagen, den mørkefarve nederst og derefter lysere og lysere.

  6. Minnies hoved placeres oven på "rosenkagen".

Opskriften findes i samlingen

Mad med skønne brombær