Mississippi mudpie
Prøv denne fedtede klassisker fra Sydstaterne! Denne Mississippi mudpie er den lækreste chokoladekage som serveres med en cajun-kaffeis eller en kaffe-parfait. Vær opmærksom på, at kaffe-parfait skal køle i minimum 5-6 timer.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
12 pers.
Kok og program
Ingredienser
Dej
- 250 g blødt smør
- 350 g sukker
- 4 stk. æg
- 250 g mel
-
200 g
chokolade
(skal være smeltet)
- 4-5 tsk. cacaopulver
- 1-2 tsk. vanillesukker
-
100 g
pecannødder
(groft hakkede og ristede på panden)
- 1 smule salt
-
1-2 håndfulde
skumfiduser
(skåret i mindre stykker)
Glasur
- 250 g smør
- 200-225 g flormelis
- 3 spsk. cacao
-
100 g
chokolade
(smeltet)
- 0,5-0,75 dl piskefløde
-
50-75 g
pecannødder
(grofthakkede, ristede pecannødder)
Cajun-kaffeis
- 10 stk. æggeblommer
- 250 g sukker
- 0,25 dl piskefløde
- 0,5 l sødmælk
-
1 stk.
seksdobbelt espresso
(eller pulverkaffe-espressopulver efter smag)
- 3-5 spsk. 38% creme fraiche
Kaffe-parfait
- 10 stk. æggeblommer
- 200 g sukker
-
0,5 l
fløde
(letpisket)
-
1 stk.
4-6 dobbelt espresso
(eller kaffepulver)
- 2,5 dl 38% creme fraiche
Fremgangsmåde
Lav dejen:
- Blødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmixer. Derpå røres ca 250 gram mel i lidt ad gangen.
- Hold evt. lidt igen til at justere konsistensen på den færdige dej. 200 gram smeltet chokolade kommes i sammen med 4-5 tsk cacaopulver, 2 tsk vanillesukker , 100 gram grofthakkede, ristede pecannødder og et nip salt.
- Smør en rund springform med rigeligt smør og kom dejen i. Kagen bages i 25-30 minutter. på 190 grader. Tages så ud af ovnen og dæk den med skiver/stykker af skumfiduser/marshmellows.
- Derpå sættes kagen ind igen i ca. 10 minutter - eller til skumfiduser/marshmellows’ene er smeltede og gyldne. Hold øje med kagen på dette tidspunkt. De må ikke blive sorte.
- Når kagen er kølet af overtrækkes den med icing / smøres icing ovenpå
Lav glasur/icing:
- 250 gram blødt smør røres sammen med 200 gram flormelis, 3 spsk cacao og 100 gram smeltet chokolade - samt 0,50 - 0,75 dl. piskefløde. Når massen er jævn og lind røres 50-75 gram pecannødder i.
- Kagen skal være helt afkølet og taget ud af springformen inden icing-blandingen påsmøres kagen i et smukt, tykt lag. Man får næsten tårer i øjnene.
- Kagen har en nærende, intens chokoladesmag og en ejendommelig konsistens fra skumfiduser/ marshmellows’ene. Den trækker lange tråde og sidder fast i alting. Sådan skal den være. Stor, vulgær, nærende, amerikansk og lidt upraktisk på en underholdende måde. Næste dag - efter en nat i køleskabet - har den en lidt mere medgørlig konsistens.
Lav cajun-kaffeis:
- Pisk blommer og sukker hvidt og luftigt. Kog i mellemtiden piskefløde, mælk og cremefraiche op. hæld den over ægge-sukker-blandingen.
- Kom kaffen eller kaffe-pulveret i. Pisk det sammen - og kom det tilbage i gryden. Kog det langsomt op under konstant omrøring. Det skal i princippet ikke blive mere end 85 grader varmt - men det gør ikke noget, hvis der kommer de første bobler, der bryder overfladen.
- Så tages gryden hurtigt af varmen og blandingen stilles til køl i en skål. Derefter kommes den i ismaskinen og fryses.
TIP: Hvis ikke du har en ismaskine, så lav en kaffe-parfait, i stedet for kaffeisen.
Lav kaffe-parfait:
- Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Pisk fløden let cremet - den skal stadig være flydende - meget vigtigt. Vend fløden ind i æggemassen sammen med creme fraichen. Smag til med kaffe.
- Hæld massen i en metalform - fx. en brødform og frys den til en blok - minimum 5-6 timer. Tag den ud 20 minutter inden den skal bruges. Skær den i skiver.