Mississippi mudpie serveret med en cajun-kaffeis. (©DR)

Mississippi mudpie

Prøv denne fedtede klassisker fra Sydstaterne! Denne Mississippi mudpie er den lækreste chokoladekage som serveres med en cajun-kaffeis eller en kaffe-parfait. Vær opmærksom på, at kaffe-parfait skal køle i minimum 5-6 timer.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 12 pers.

Ingredienser

Dej

  • 250 g blødt smør
  • 350 g sukker
  • 4 stk. æg
  • 250 g mel
  • 200 g chokolade
    (skal være smeltet)
  • 4-5 tsk. cacaopulver
  • 1-2 tsk. vanillesukker
  • 100 g pecannødder
    (groft hakkede og ristede på panden)
  • 1 smule salt
  • 1-2 håndfulde skumfiduser
    (skåret i mindre stykker)

Glasur

  • 250 g smør
  • 200-225 g flormelis
  • 3 spsk. cacao
  • 100 g chokolade
    (smeltet)
  • 0,5-0,75 dl piskefløde
  • 50-75 g pecannødder
    (grofthakkede, ristede pecannødder)

Cajun-kaffeis

  • 10 stk. æggeblommer
  • 250 g sukker
  • 0,25 dl piskefløde
  • 0,5 l sødmælk
  • 1 stk. seksdobbelt espresso
    (eller pulverkaffe-espressopulver efter smag)
  • 3-5 spsk. 38% creme fraiche

Kaffe-parfait

  • 10 stk. æggeblommer
  • 200 g sukker
  • 0,5 l fløde
    (letpisket)
  • 1 stk. 4-6 dobbelt espresso
    (eller kaffepulver)
  • 2,5 dl 38% creme fraiche

Fremgangsmåde

Lav dejen: 

  1. Blødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmixer. Derpå røres ca 250 gram mel i lidt ad gangen. 

  2. Hold evt. lidt igen til at justere konsistensen på den færdige dej. 200 gram smeltet chokolade kommes i sammen med 4-5 tsk cacaopulver, 2 tsk vanillesukker , 100 gram grofthakkede, ristede pecannødder og et nip salt. 

  3. Smør en rund springform med rigeligt smør og kom dejen i. Kagen bages i 25-30 minutter. på 190 grader. Tages så ud af ovnen og dæk den med skiver/stykker af skumfiduser/marshmellows. 

  4. Derpå sættes kagen ind igen i ca. 10 minutter - eller til skumfiduser/marshmellows’ene er smeltede og gyldne. Hold øje med kagen på dette tidspunkt. De må ikke blive sorte. 

  5. Når kagen er kølet af overtrækkes den med icing / smøres icing ovenpå


Lav glasur/icing: 

  1. 250 gram blødt smør røres sammen med 200 gram flormelis, 3 spsk cacao og 100 gram smeltet chokolade - samt 0,50 - 0,75 dl. piskefløde. Når massen er jævn og lind røres 50-75 gram pecannødder i. 

  2. Kagen skal være helt afkølet og taget ud af springformen inden icing-blandingen påsmøres kagen i et smukt, tykt lag. Man får næsten tårer i øjnene. 

  3. Kagen har en nærende, intens chokoladesmag og en ejendommelig konsistens fra skumfiduser/ marshmellows’ene. Den trækker lange tråde og sidder fast i alting. Sådan skal den være. Stor, vulgær, nærende, amerikansk og lidt upraktisk på en underholdende måde. Næste dag - efter en nat i køleskabet - har den en lidt mere medgørlig konsistens.


Lav cajun-kaffeis:

  1. Pisk blommer og sukker hvidt og luftigt. Kog i mellemtiden piskefløde, mælk og cremefraiche op. hæld den over ægge-sukker-blandingen. 

  2. Kom kaffen eller kaffe-pulveret i. Pisk det sammen - og kom det tilbage i gryden. Kog det langsomt op under konstant omrøring. Det skal i princippet ikke blive mere end 85 grader varmt - men det gør ikke noget, hvis der kommer de første bobler, der bryder overfladen. 

  3. Så tages gryden hurtigt af varmen og blandingen stilles til køl i en skål. Derefter kommes den i ismaskinen og fryses.

TIP: Hvis ikke du har en ismaskine, så lav en kaffe-parfait, i stedet for kaffeisen. 


Lav kaffe-parfait: 

  1. Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Pisk fløden let cremet - den skal stadig være flydende - meget vigtigt. Vend fløden ind i æggemassen sammen med creme fraichen. Smag til med kaffe. 

  2. Hæld massen i en metalform - fx. en brødform og frys den til en blok - minimum 5-6 timer. Tag den ud 20 minutter inden den skal bruges. Skær den i skiver.